Arkadaşlar,
Aklımda bir fikir var...
Ben buyuk bir yapım firmasında bulundum....
Aranızda bunu duşunen olursa gelin 70-80 kişi birleşip bir
yapımcı firma kurup tv lere proje goturebiliriz...
Bakın sistem şu :
Kısaca anlatayım...
Ben bu konuyla ilgili neyi nerde bulabileceğimi biliyorum....
Firma kurmak onemli değil..(bir maliyeti yok zaten)
Onemli olan bir projeyi (senaryoyu ya da show formatını) kanal'a kabul ettirebilmek...
Bunu 2. şekilde yapabiliriz...
1-Bu kanallardaki yoneticilere devamlı proje sunan proje direktoru ayarlayacağız...ona maaş vereceğiz..(cunku tanınmamış olduğumuz icin bolum başına calışmaz bizle)...bizim adımıza projeyi o goturecek kanallara....
2- Ya da tanıdığım orta olcekli birkac yapımcı firma var....
Bir senariste senaryo yazdıracağız...yapımcı firmaya gotureceğiz bunu, o da projeyi duzenleyip kanala sunacak...
Eğer aranızda duşunen olursa, birleşelim...ben dahil herkes ortak sermaye koysun....
80.000-100.000 ytl'yi bulursa sermaye, bu işe girişebiliriz....
Başlangıc icin fazla sermayeye gerek yok...herşey proje kanal tarafından kabul edildikten sonra dizi cekimleriye başlıyor (bazı şeyler cekimden biraz once)....cok detay var, boyle bir şeyi duşunurseniz, detayları o zaman konuşuruz.
Atıyorum 80 kişi olsak...hepimiz 250 ytl koysak...20.000 eder...proje başlangıcı icin yeter...
(satın alınacak senaryo ve onu goturecek proje direktoru falan icin)
Proje gercekleşirse yani kanal kabul ederse... bunu 100-130.000'e tamamlamamız lazım..(2 bolumluk para stoku)
Bu da atıyorum bu kadar kişi icin 1300-1400 ytl demektir.
(daha fazla kişi olursa maliyet duşer - sitcom olursa maliyet duşer.)
HA 5000 YTL KOYACAK SAĞLAM 20 KİŞİ OLURSA ONA DA VARIM...
Eğer duşunurseniz ve bu sermayenin ortaya cıkacağı gorulurse ben araştırabilirim...gerekli kişilerle temasa gecebilirim...
Bu arada toplanan para istediğiniz şekilde bir hesapta ya da birinde durabilir...benim icin farketmez...
herkes nasıl uygun gorurse....ben de vereceğim ve para konularından pek anlamam daha doğrusu pek sevmem...genelde hırgur cıkar...
Harcamaları da ortak bir kayyum eşliğinde yapabiliriz...
Ancak iş planlanıp proje kanal tarafından kabul edildiğinde bu sermaye konulmazsa rezil oluruz....Başta ben tanıdıklarıma rezil olurum....ikincisi aracı olan profesyonel rezil olur...
Varsa katılmak isteyen ben hazırım....
sonucta 250 ytl....gitse ne olur...
Ha bu kadar kişiye kar etse ne olur derseniz...bir şey diyemem...
Daha iş başlamadan allah kolaylık versin derim....
Ayrıca kanal diziyi erken kaldırırsa(yani2-3 bolumde), paranın bir bolumu gider...
Bu da işin gerceği...
Duşunenler olursa bir planlama yaparız...bu arada lutfen "sana nasıl guvenebiliriz" gibi mesajlar gelmesin....ben de aynı parayı koyacağım..ve paraları bana vermeyeceksiniz...ayrıca herhangi birimizin icine sinmeyen hic bir şey yapılmaz....sonucta kararları aramızdan belirlenecek kişiler ortak verecek...
BEN GRUP ADINA BİLGİLERİM DAHİLİNDE ARAŞTIRMAYI YAPIP KİŞİLERİ BULUP SİZLERE SUNACAĞIM....
duşunen arkadaşlar icin ortak bir mail adresi oluşturdum...
buraya yazan arkadaşa buranın şifresini de vereceğim...
tvproje et hotm...
bunu sonra gmail gruba donuşturebiliriz...
ya da msn ye....
Kucuk bir not : Herkes katılabilir diye bir şey yok...katılacak arkadaşların uyumlu kişiliğe sahip olması onceliklidir...
teşekkurler,
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Sinema
- Bir Proje-Katılmak isteyen arkadaşlara
-
13-09-2019, 04:59:24