FATİHA SURESİ
* Eûzu billĂ‚hi mineşşeytĂ‚nir racîym Bismil -lĂ‚-hir- RahmĂ‚n-ir'Rahıym
* El-hamdu lillahi Rabbil-Âlemiyn.
* Er'RahmÂnir-Rahiym.
* MÂliki Yevmiddiyn
*
IyyÂake-nÂbudu ve iyyÂakenesteiyn
* İhdinassırĂ‚tal-mustekıym
*
Sıraatalleziyne-en'amte aleyhim
* Gayril mağdubi aleyhim ve leddĂ‚lliyn * Amin.
Anlamı:
Hamd (ovmek, ovulmek); O, Ă‚lemlerin Rabbi, O RahmĂ‚n, Rahîm, O, Ă‚hiret gununun mĂ‚liki AllĂ‚h'ın (hakkı) dır. O'na mahsustur. İlĂ‚hi! Yalnız Sana ibĂ‚det ve kulluk ederiz, sade Sen'den yardım dileriz. Bizi doğru yola hidĂ‚yet eyle. Kendilerine bol bol nîmet verdiğin bahtiyarların yoluna, ki onlar ne azıp sapmış, ne de gazabına uğramışlardır. (DuĂ‚mızı kabul eyle AllĂ‚h'ım!)
AYETU'L-KURSİ
Allahu lĂ‚ ilĂ‚he illĂ‚ huvel hayyul kayyûm. LĂ‚ te’huzuhû sinetun ve lĂ‚ nevm. Lehû mĂ‚ fis-semĂ‚vĂ‚ti vemĂ‚ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illĂ‚ biiznihi. ya’lemu mĂ‚ beyne eydîhim vemĂ‚ halfehum velĂ‚ yuhîtûne bişey’in min ilmihî illĂ‚ bimĂ‚ şĂ‚e vesia kursiyyuhussemĂ‚vĂ‚ti vel erd. VelĂ‚ yeûduhu hıfzuhumĂ‚ ve huvel aliyyul azîm.
Anlamı:
AllĂ‚h, O AllĂ‚h'dır. O yegĂ‚ne hak mĂ‚buddur ki O'ndan başka İlĂ‚h yok, yalnız O; daima yaşayan, duran, tutan, her an butun hilkat uzerinde hĂ‚kim, Hayy u Kayyum ancak O'dur. Ne gaflet basar O'nu, ne uyku. Goklerde, yerde ne varsa hepsi O'nundur.
Kimin haddine ki izni olmaksızın O'nun yanında şefaat edebilsin? Allah yarattıklarının işlediklerini, işleyenlerini, gecmişlerini, geleceklerini bilir. Onlar ise O'nun bildiklerinden yalnız dilediği kadarını kavrayabilir; başka bir şey bilemezler. O'nun kursusu, ilmi butun gokleri ve yeri kucaklamıştır ve bunların koruyuculuğu, bunları gorup gozetmek kendisine bir ağırlık da vermez.
O, oyle Ulu, oyle buyuk ve yucedir…
FİL SURESİ
* Bismil -lĂ‚-hir- RahmĂ‚n-ir'Rahıym
* Elem tera keyfe feale rabbuke bi eshaabil fiyl
* Elem yec'al keydehum fii tadliyl
* Ve ersele aley him tayran ebÂabiyl
* Termiyhim bi hıcĂ‚aratim min sicciyl
* Fecealehum Ke asfim me'kuul
Anlamı:
Gormedin mi, nasıl etti Rabbın Fil sahiplerine? Fendlerini, tedbirlerini (kotu duşuncelerini) bozup busbutun perişan kılmadı mı? Uzerlerine sert taşlarla atış eden, suru suru kuşlar saldı da, hemen onları bir yenik hasıl (guve yiyip tanesiz kalmış ekin yaprağı, saman) gibi kılıverdi.
KUREYŞ SURESİ
* Li iylĂ‚afi kurayşin
* İlĂ‚afihim rihleteş şitĂ‚aaai vessayf
* Fel ya'buduu rabbehÂazel beyt
* Ellezii et 'amehum min cuuın ve Ă‚mene hum min havf
Anlamı:
Kureyş'in birbirleriyle veya başkalariyle andlaşması, anlaşması icin; hele yaz ve kış seferlerine (faydalandıkları) andlaşması icin, onlar (Kureyş) bundan boyle bu evin (KĂ‚be'nin) sahibine (AllĂ‚h'a) ibĂ‚det etsinler; - O (sahip) ki, onları buyuk bir aclıktan kurtardı ve muthiş bir korkudan emin kıldı.

MAUN SURESİ
* Eraeytellezi yukezzibi biddiyn
* FezÂalikellezi yedu'ul yetiym
* VelÂa yehuddu alÂa ta'aamil miskiyn
* Feveylul lil musalliyn
* Elleziyne hum an salÂatihim sÂahuun
* Elleziyne hum an yuraa uune
* Ve yemneuunel mÂauun
Anlamı:
Gordun mu o, dîne (ceza gunune ve Ă‚hirete) inanmayanı? İşte hak dîne ve ceza gunune inanmayan, o kimsedir ki: Oksuzu itip kakar, cĂ‚resizin ve yoksulun yiyeceğine dair teşvikte bulunmaz; ne kendisi doyurur, ne de başkalarının doyurması icin kayırır. Vay o namaz kılanların haline ki, onlar namazlarını gereği gibi ciddî bir vazife olarak yapmazlar. Onlar ki gosteriş icin yaparlar ve yardımlığı sakınırlar (kimseye bir damla şey vermek istemezler.)
KEVSER SURESİ
* İnnĂ‚a e'taynĂ‚akel kevser
* Fesalli li rabbike ven har
* İnne şĂ‚anieke huvel ebter
Anlamı:
Biz verdik sana (YĂ‚ Muhammed) hakikatte Kevser. Sen de Rabbın icin namaz kıl ve kurban da kesiver. Doğrusu, asıl ebter sana buğz eden (hınc besleyen, diş bileyen) in kendisidir.
KAFİRUN SURESİ
* Kul yÂa eyyuhel kÂafiruun
* LÂa e'budu mÂa tebuduun
* VelÂa entum aabiduune mÂa a'bud
* VelÂa ene aabidum mÂa abed-tum
* VelÂa entum aabiduune mÂa e'bud
* Lekum diynukum veliye diyn

Anlamı:
De ki: Ey kĂ‚firler! Tapmam o taptıklarınıza. Siz de tapanlardan değilsiniz benim Mabudum (Allah)'a. Hem ben tapıcı değilim sizin taptıklarınıza. Hem de siz tapıcı değilsiniz benim ibĂ‚det ettiğim (Allah)'a. Size dîniniz, bana da dînim.
NASR SURESİ
* İzĂ‚a cĂ‚aaae nasrullaahi vel fethu
* Ve raeytennÂase yedhu-luune fii diynillahi efvÂacÂa
* Fesebbih bihamdi rabbike vesteğfirhu innehuu kĂ‚ane tevvaĂ‚bĂ‚a
Anlamı:
AllĂ‚h'ın (vaad eylediği) yardımı geldiği ve zafer kazanıldığı (Mekke'nin fethi ile İslĂ‚m'a futûhat kapılarının acıldığı); ve insanların fevc fevc, kume kume AllĂ‚h'ın dînine girdiklerini gorduğun zaman artık Rabbını overek şanını yucelt ve AllĂ‚h'tan mağfiret iste. Cunku O, tovbe ile kendisine donenleri kabul eder.
TEBBET SURESİ
* Tebbet yedÂaa ebiylehebivve tebbe
* MĂ‚a ağnĂ‚a anhu mĂ‚alu-huu ve mĂ‚a keseb
* Se yaslÂa nÂaran zÂate leheb
* Vemraetuhuu hammÂatel hatab
* Fii ciydihÂa hablum mim mesed
Anlamı:
Ebû Leheb'in iki eli kurudu, kendisi de (helĂ‚k oldu!). Ne malı fayda verdi ona, ne de kazandığı. O, (dunyada benzeri gorulmemiş) bir alevli ateşe yaslanacak. Gerdanında hurma liflerinden bukulmuş bir iple odun taşıyan karısı da!

İHLAS SURESİ
* Kul huvellÂahu ehad * EllÂahus samed
* Lem yelid ve lem yuuled
* Velem yekullehuu kufuven ehad
Anlamı:
De ki: O, Allah, birdir. Allah, her yonden eksiksizdir ve her dileğin merciidir, her şey kendisine muhtĂ‚c olan Şanlı, Uludur. O, doğurmadı ve doğurulmadı. O'na hicbir şey denk de olmadı.
FELAK SURESİ
* Kul euuzu birabbil felak * Min şerri maa halak
* Ve min şerri ğaasikın izĂ‚a vekab * Ve min şerrin neffĂ‚asati fil 'ukad
* Ve min şerri haasidin izĂ‚a hased
Anlamı:
De ki: Yaratılmışların şerrinden, karanlık coktuğu zaman gecenin şerrinden, duğumlere ufleyenlerin şerrinden ve haset edenin, icindeki hasedini dışarıya vurduğu vakit, şerrinden; şafak aydınlığının Rabbine (AllĂ‚h'a) sığınırım.
NAS SURESİ
* Kul euuzu birabbinĂ‚as * MelikinnĂ‚as * İlĂ‚ahinnĂ‚as
* Min şerril vesvĂ‚asil hannĂ‚as
* Ellezii yuvesvisu fii suduurinnÂas
* Minel cinneti vennÂas
Anlamı:
"De ki: Sığınırım Rabb'ına nĂ‚sın. Melikine nĂ‚sın. İlĂ‚hına nĂ‚sın; şerrinden o sinsi vesvĂ‚sın. Ki, fiskos eder sinelerinde (1) nĂ‚sın; gerek cinden (olsun o sinsi) gerekse insandan."

SUBHANEKE
Subhaanekellahumme Ve bihamdik Ve tebÂara kesmuk Ve teaalÂaa cedduk (Ve celle senÂuk * ) Ve lÂailahe gayruk
Anlamı:
Allahım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima boyle tenzih eder ve overim. Senin adın mubarektir. Varlığın her şeyden ustundur. Senden başka tanrı yoktur.
NOT: Parantez icindeki "Ve celle senĂ‚uk" cumlesi cenaze namazında okunur.
ETTEHİYYÂTU
EttehıyyĂ‚atu lillahi vessalevĂ‚atu vettayibĂ‚atu esselĂ‚mualeyke eyyuhennebiyyu ve rahmetullĂ‚hi ve berakĂ‚atuhuu esselĂ‚amu aleynĂ‚a ve alĂ‚a ıbĂ‚adillĂ‚his salihıyn Eşhedu ellĂ‚a ilĂ‚ahe illallĂ‚ah ve eşhedu enne Muhammeden abduhuu ve rasuuluh
Anlamı:
Dil ile, beden ve mal ile yapılan butun ibadetler Allah'a dır. Ey Peygamber! Allah'ın selĂ‚mı, rahmet ve bereketleri senin uzerine olsun.
SelĂ‚m bizim uzerimize ve Allah'ın butun iyi kulları uzerine olsun.
Şahitlik ederim ki, Allah'tan başka tanrı yoktur. Yine şahitlik ederim ki, Muhammed, O'nun kulu ve Peygamberidir.
ALLÂHUME SALLİ
Allahumme salli alÂa Muhammedi ve alÂa Âali Muhammedin kemÂa salleyte alÂa ibraahiyme ve alÂa Âali ibrahiyme inneke hamiydum meciyd
Anlamı:
Allahım! Muhammed'e ve Muhammed'in ummetine rahmet eyle; şerefini yucelt. İbrahim'e ve İbrahim'in ummetine rahmet ettiğin gibi. Şuphesiz ovulmeye lĂ‚yık yalnız sensin, şan ve şeref sahibi de sensin
ALLÂHUMME BARİK
Allahumme barik alÂa Muhammedi ve alÂa Âali Muhammedin kemÂa barekte alÂa ibraahiyme ve alÂa Âali ibrahiyme inneke hamiydum meciyd
Anlamı:
Allahım! Muhammed'e ve Muhammed'in ummetine hayır ve bereket ver. İbrahim'e ve İbrahim'in ummetine verdiğin gibi. Şuphesiz ovulmeye lĂ‚yık yalnız sensin, şan ve şeref sahibi de sensin.
RABBENÂ ÂTİNA
RabbenĂ‚a Ă‚atina fiddunyĂ‚a hasenetev ve fil Ă‚ahirati hasenetev ve kınĂ‚a azĂ‚abennĂ‚ar
Anlamı:
Allahım! Bize dunyada iyilik ve guzellik, ahirette de iyilik, guzellik ver. Bizi ateş azabından koru.
RABBENÂĞFİRLİ
Rabbenağfirlii ve livĂ‚a lideyye ve lil mu'miniyne yevme yekuumul hisĂ‚ab
Anlamı:
Ey bizim Rabbimiz! Beni, anamı ve babamı ve butun mu'minleri hesap gununde (herkesin sorguya cekileceği gunde) bağışla.
KUNUT DUALARI- 1
Allahumme innĂ‚ nesteînuke ve nestagfiruke ve nestehdîke ve nu’minu bike ve netûbu ileyk. Ve netevekkelu aleyke ve nusnî aleykel-hayra kullehu neşkurukeve lĂ‚ nekfuruke ve nahleu ve netruku men yefcuruk.
Anlamı:
Allahım! Senden yardım isteriz, gunahlarımızı bağışlamanı isteriz, razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz. Sana inanırız, sana tevbe ederiz. Sana guveniriz. Bize verdiğin butun nimetleri bilerek seni hayır ile oğeriz. Sana şukrederiz. Hicbir nimetini inkĂ‚r etmez ve onları başkasından bilmeyiz. Nimetlerini inkĂ‚r eden ve sana karşı geleni bırakırız.
KUNUT DUALARI – 2
Allahumme iyyĂ‚ke na’budu ve leke nusallî ve nescudu ve ileyke nes’Ă‚ ve nahfidu nercû rahmeteke ve nahşĂ‚ azĂ‚beke inne azĂ‚beke bilkuffĂ‚ri mulhık.
Anlamı:
Allahım! Biz yalnız sana kulluk ederiz. Namazı yalnız senin icin kılarız, ancak sana secde ederiz. Yalnız sana koşar ve sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya calışırız. İbadetlerini sevincle yaparız. Rahmetinin devamını ve coğalmasını dileriz. Azabından korkarız, şuphesiz senin azabın kĂ‚firlere ve inancsızlara ulaşır.
ÂMENTU
Âmentu billahi ve melaiketihi ve kutubihi ve rusulihi vel yevmil ahiri ve bilkaderi hayrihi ve şerrihi minallahi teĂ‚lĂ‚ vel ba'su ba'del mevti hakkun. Eşhedu en lĂ‚ ilahe illallah ve eşhedu enne Muhammeden abduhu ve resuluhu.
Anlamı:
Allah'a, meleklerine, gonderdiği kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gunune, kadere, hayrın ve şerrin Allah'tan olduğuna, oldukten sonra dirilmeye inanıyorum. Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed aleyhisselamın da Allah'ın kulu ve son Peygamberi olduğuna şehadet ediyorum.