Niğde Patates Araştırma Mudurluğu tarafından Altunhisar ilcesine bağlı Ulukışla Koyunde duzenlenen Tarla Gunleri etkinliklerinde Vali Yılmaz Şimşek, tamamen Enstitude uretilen yerli tohumlardan elde edilen patates hasadına katıldı.

Duzenlenen programa, Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gultekin, Vali Yardımcısı Cemil Kılınc, Niğde Omer Halisdemir Universitesi Rektor Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gokhan, İl Emniyet Muduru Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Garip Gumuş, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, Belediye Başkanları, Kurum Mudurleri, muhtarlar ve ciftciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okuması ile başlayan tarla gunu etkinliklerinde konuşan Vali Yılmaz Şimşek, Dunya nufusunun artmasıyla doğal kaynakların hızla tukendiğini ve gıda ihtiyacının da her gecen gun arttığını soyledi.

Gelecek nesilleri de duşunen tarım politikalarının onem arz ettiğini vurgulayan Vali Yılmaz Şimşek, Turkiye'de patates uretiminde tohumluk sektorunun buyuk oranda dışa bağımlı olmasının, patates tarımının geleceği ve surdurulebilirliği acısından onemli bir sorun olarak karşılarına cıktığını dile getirdi.

Patates Araştırma Enstitusunce başlatılan ıslah calışmalarının ciftciler icin umut ışığı olduğunu belirterek, şoyle konuştu: "Geldiğimiz noktada 8 yerli ve milli ceşit uretildi. Tescil edilen, tescilde olan ve tescile aday ceşitler bu yıl ilk kez Altunhisar ilcemizde yapılan demonstrasyon dikimleri ile ureticileriyle buluştu. İnanıyorum ki onumuzdeki donemde, Patates Araştırma Enstitusu Mudurluğumuzun bu başarılı calışmaları neticesinde ulkemiz tohum ithal eden değil, tohum ihrac eden bir ulke konumuna gelecektir. Boylece ulkemizin dışa bağımlılığı sona erecek ve ulkemiz bir tohumluk uretim merkezi olacaktır."

Konuşmaların ardından traktor surerek hasat yapan Vali Yılmaz Şimşek, Milletvekillerİ Yavuz Ergun ve Selim Gultekin ile protokol uyeleri birlikteliğinde tarlada incelemelerde bulundular.

Tarla gunu etkinliklerinin ardından Ulukışla koyunde KOP Bolge Kalkınma idare Başkanlığı ile Altunhisar ilce tarım ve orman mudurluğu arasında imzalana proje protokolu cercevesinde Hijyenik Uretim Sağlıklı Besin projesi ile Gubre Yonetimi projeleri kapsamında ciftcilere tarım aletleri dağıtımı yapıldı.

tarımpusulası