Uşak'ta ureticilere alternatif gelir kaynağı yaratmak icin 151 bin adet fide dağıtıldı.

Tarım ve Orman İl Mudurluğu yerleşkesinde yapılan dağıtım torenine Vali Salim Demir, Tarım ve Orman İl Muduru Erkan Kahraman, İl Mudur Yardımcıları, İl Mudurluğu personeli, vatandaşlar ve ureticiler katıldı.

Dağıtım toreninde ilk olarak konuşma yapan Tarım ve Orman İl Muduru Erkan Kahraman; " İlimizde ilk olarak 2017 yılında uygulanan proje kapsamında 26.000 adet lavanta fidesi alınmıştır. Alınan bu fidelerle Sivaslı İlcesinde 20 dekar ve Ulubey İlcesinde 6 dekarlık iki adet tesis kurulmuştur.

Uretiminin yaygınlaştırılmasını istediğimiz Lavanta bitkisi, İlimiz iklim şartlarına uygun, ic pazarda talep goren katma değerleri yuksek bir urundur. Birim alandan yuksek gelir getiren lavanta yetiştiriciliğinin cok fazla yaygın olmaması aynı zamanda uretim materyalleri olan tohum ve fidelerinin yuksek maliyetli oluşu ciftcilerimizin bu yeni urun ceşitlerine yonlendirilmesi icin desteklenmesini zorunlu kılmaktadır. 2019 yılı icin de projelerin devam etmesi ve 500.000 adet lavanta fidesi dağıtılması planlanmaktadır." dedi

Vali Salim Demir ise yaptığı konuşmada; " Uşak'ın Lavanta şehri olması icin ilk adımı attık. Umarız aşıklar diyarı Uşak onumuzdeki yıllarda Lavanta şehri olarak anılacaktır. Dağıtılan fidelerin ilimize ve ureticilerimize hayırlı olmasını diler, projemizin hayata gecirilmesinde emeği gecen herkese teşekkur ederim." dedi.

Dağıtılan fidelerle Sivaslı İlcesi Hacım Koyunden 1 ciftci ve Ulubey İlcesinden 5 ciftcide toplam 150 dekar alanda lavanta tesis edilecek.

HABERE AİT RESİMLER

Kaynak