Tevekkul hakkında ayetler Mumsema O zaman sizden iki grup, neredeyse 'cozulup geri cekilmek' istemişti. Oysa Allah onların (velisi) yardımcısıydı. Artık mu'minler, yalnızca Allah'a tevekkul etmelidir. (3/122)
Allah'tan bir rahmet dolayısıyla, onlara yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yurekli olsaydın onlar cevrenden dağılır giderlerdi. Oyleyse onları bağışla, onlar icin bağışlanma dile ve iş konusunda onlarla muşavere et. Eğer azmedersen artık Allah'a tevekkul et. Şuphesiz Allah, tevekkul edenleri sever. (3/159)
Eğer Allah size yardım ederse, artık sizi yenilgiye uğratacak yoktur ve eğer sizi 'yapayalnız ve yardımsız' bırakacak olursa, ondan sonra size yardım edecek kimdir? Oyleyse mu'minler, yalnızca Allah'a tevekkul etsinler. (3/160)
Tamam-kabul" derler. Ama yanından cıktıkları zaman, onlardan bir grup, karanlıklarda senin soylediğinin tersini kurarlar. Allah, karanlıklarda kurduklarını yazıyor. Sen de onlardan yuz cevir ve Allah'a tevekkul et. Vekil olarak Allah yeter. (4/81)
Ey iman edenler, Allah'ın uzerinizdeki nimetini hatırlayın; hani bir topluluk, size ellerini uzatmaya yeltenmişti de, (Allah,) onların ellerini sizlerden geri puskurtmuştu. Allah'tan korkup-sakının. Mu'minler yalnızca Allah'a tevekkul etmelidirler. (5/11)
Korkanlar arasında olup da Allah'ın kendilerine nimet verdiği iki kişi: "Onların uzerine kapıdan girin. Girerseniz, şuphesiz sizler galibsiniz. Eğer mu'minlerdenseniz, yalnızca Allah'a tevekkul edin." dedi. (5/23)
Allah bizi ondan kurtardıktan sonra, bizim tekrar sizin dininize donmemiz Allah'a karşı yalan yere iftira duzmemiz olur. Rabbimiz olan Allah'ın dilemesi dışında, ona geri donmemiz bizim icin olacak iş değildir. Rabbimiz, ilim bakımından herşeyi kuşatmıştır. Biz Allah'a tevekkul ettik. 'Rabbimiz, bizimle kavmimiz arasında 'Sen hak ile hukum ver,' Sen 'hukum verenlerin' en hayırlısısın." (7/89)
Mu'minler ancak o kimselerdir ki, Allah anıldığı zaman yurekleri urperir. O'nun ayetleri okunduğunda imanlarını arttırır ve yalnızca Rablerine tevekkul ederler. (8/2)
Munafıklar ve kalblerinde hastalık olanlar şoyle diyorlardı: "Bunları (Muslumanları) dinleri aldattı." Oysa kim Allah'a tevekkul ederse, şuphesiz Allah, ustun ve guclu olandır, hukum ve hikmet sahibidir. (8/49)
Eğer onlar barışa eğilim gosterirlerse, sen de ona eğilim goster ve Allah'a tevekkul et. Cunku O, işitendir, bilendir. (8/61)
De ki: "Allah'ın bizim icin yazdıkları dışında, bize kesinlikle hicbir şey isabet etmez. O bizim mevlamızdır. Ve mu'minler yalnızca Allah'a tevekkul etmelidirler." (9/51)
Eğer onlar yuz cevirirlerse, de ki: "Bana Allah yeter. O'ndan başka ilah yoktur. Ben O'na tevekkul ettim ve buyuk arşın Rabbi O'dur." (9/129)
Onlara Nuh'un haberini oku. Hani kavmine demişti ki: "Ey kavmim, benim makamım ve Allah'ın ayetleriyle hatırlatmalarım eğer size ağır geliyorsa ben, şuphesiz Allah'a tevekkul etmişim. Artık siz ortaklarınızla toplanıp yapacağınız işi karara bağlayın da işiniz size ortulu kalmasın (veya tasa konusu olmasın), sonra hakkımdaki hukmunuzu -bana sure tanımaksızın- verin. (10/71)
http://www.mumsema.com/kuran-arapca-...a-ayetler.html
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Tevekkul hakkında ayetler islam tim
-
13-09-2019, 04:41:08