Dunya genelinde uluslararası marka, lisans ve sertifika programlarının catı kuruluşu olan ABD merkezli “International Licensing Industry Merchandisers’ Association (LIMA)”, Turkiye temsilciliğini Kaynak Telif Hakları ve Lisans A.Ş.’ye verdi.

Londra’da yapılan anlaşmaya LIMA Başkanı LIMA Yonetim Kurulu Başkanı Charles M. Riotto ile Kaynak Telif Hakları ve Lisans Ajansı yoneticisi Hakan Tungac imza koydu. Anlaşma toreninde Kaynak Ajans’ın Telif Hakları Sorumlusu Alpay Karaca da hazır bulundu. Kaynak, LIMA temsilciliği ile uluslararası lisans kulturunun geliştirilmesi ve Turkiye’nin marka ve değerlerinin dunyaya acılmasına onculuk etmeyi hedefliyor.

Bunyesinde dunyanın seckin markalarını bulunduran lisans kuruluşu LIMA, uluslararası sertifika ve network programları duzenlemenin yanı sıra korsan yayına karşı oluşturmaya calıştığı bilinclendirme faaliyetleriyle de biliniyor.

LIMA MODELİ TURKİYE’DE UYGULANACAK

Anlaşmayı değerlendiren LIMA Yonetim Kurulu Başkanı Charles M. Riotto, Kaynak ile yapılan işbirliği sayesinde Turkiye’de onemli işler yapacaklarını belirterek, “1985 yılında kurulan ve gecen sure icerisinde dunya genelinde ikisi Asya’da olmak uzere, Almanya, İngiltere gibi onemli ulke merkezlerindeki şubelerimizin yanında Turkiye’de de bizi Kaynak temsil edecek. LIMA dunya genelinde 1100 şirketi temsil ediyor. Her biri saygın ve seckin bu firmalar arasında bundan sonra Turkiye’nin onemli markalarını da goreceğimize inanıyorum. LIMA, modadan spor klup ve liglerine kadar her alanda etkili bir kuruluş. Kaynak’ı kutluyorum.” diye konuştu.

Kaynak Telif Hakları ve Lisans Ajansı Yoneticisi Hakan Tungac da yaptığı acıklamada, bu anlaşma ile kultur alanından cocuklara hitap eden sektore kadar; yayıncılık, telif hakları, lisans veren bir catı kuruluş ile işbirliğinin onemine işaret etti.

LIMA gibi uluslararası bir kuruluşun Turkiye’de Kaynak’ı tercih etmesinin gurur verici olduğunu belirten Tungac, “Kaynak olarak LIMA işbirliğinde universiteler başta olmak uzere lisans programları organize etmek, marka ve lisans kulturunu geliştiren eğitim ve sertifika programları duzenleyeceğiz. Turkiye’nin markalarını LIMA kanalı ile dunya markası haline getirmek hedeflerimiz arasında. Korsana karşı kultur oluşturmak, toplum ve girişimcileri lisans konusunda bilinclendirecek programlar da yapacaklarımızdan bazıları.” dedi.