Said Nursi Hz.’den Keramet Cevabı

"Ben Baloncu Değilim

Stajyer bir avukat, Eskişehir hapsindeki calışması sırasında Bedîuzzaman'la goruşur ve "Takip ettiğim kadarıyla sizde herhangi harika bir hal gormedim. Eğer gercekten varsa, bana da gosterir misiniz? Mesel elinizdeki tesbihi yurutebilir misiniz?" der.

Bunun uzerine Bedîuzzaman Hazretleri tebessum eder ve şu hikÂyeyi anlatır:

"Bir adamın cok sevdiği bir cocuğu varmış. Ona cok değerli bir hediye almak icin kuyumcu dukkÂnına goturmuş. "Elmas ve mucevherlerden hangisini istersen sana alayım.' demiş. Kuyumcu, dukkÂnının daha cazip olmasını temin icin dukkÂnın tavanına ceşitli renkte balonlar asmış. Cocuk dukkÂna girince gozu balonlara takılmış ve "Baba ben bu balonlardan istiyorum' deyince, babası "Oğlum ben sana daha kıymetli mucevherlerden almak istiyorum' dediyse de cocuk "Hayır ben balon istiyorum' diyerek ağlamaya başlamış."

Bedîuzzaman bu hikÂyeyi anlattıktan sonra avukata donup; "Ben Kur'Â'nın mucevherat dukkÂnının dellÂlıyım, bekcisiyim. Ben baloncu değilim. Benim dukkÂnımda, benim pazarımda Kur-Ân'ın olumsuz elmasları var. Ben onları satıyorum, balon satmıyorum" diyerek Kur-Ânî davasının hakikatini bir hikÂyecikle anlatmış olur..."