Allah’ın sevgili kullarından biri bir ruya gorur; ruyasında kendisine şoyle denir:
“Sabah olunca, karşına ilk cıkanı ye, ikinci cıkanı sakla, ucuncu cıkanın dileğini kabul et, dorduncu geleni uzme, beşinciden de kac!”
Sabah oldu; dışarı cıktı. Yola koyulup gitti. Karşısına bir dağ cıktı. Bu koca dağı gorunce şaşırdı. Kendi kendine şoyle dedi: Rabbim bana bunu yememi emretti. Sonra şoyle dedi: Rabbim bana gucumun yetmeyeceği bir şeyi emretmez. Onu yemeye karar verdi. Dağa doğru yurudu. Yaklaştıkca dağ kuculdu. Tam yaklaştığı zaman koca dağ bir lokmaya donuşmuştu. Onu tutup yedi, baldan tatlı buldu. Allah’a hamdetti, yuruyup gitti. Karşısına altından bir leğen cıktı. Şoyle dedi: Rabbim, bunu da saklamamı emretti. Bir cukur kazdı, onu gomdu. Yurudu, az gittikten sonra donup baktı. Leğen toprak yuzune cıkmıştı. Geri dondu, tekrar gomdu. Biraz gitti; baktı ki, yine cıkmış bir daha gomdu, yine toprak ustune cıktı. Kendi kendine, “Ben emredileni yaptım.” diyerek bırakıp gitti. Karşısına bir kuş cıktı. Peşinden bir şahin onu kovalıyordu. Kuş ona şoyle dedi: “Ey Allah’ın sevgili kulu, beni sakla. Bana yardım et.” Onu aldı. Koynuna sakladı. Peşinden şahin geldi; şoyle dedi: “Ey Allah’ın sevgili kulu, ben acım. Sabahtan beri de bu kuşun peşindeyim. Onu yakalamak istiyorum. Kısmetime engel olma. Kendi kendine şoyle dedi: “Ucuncunun dileğini yapmam emri verildi, yaptım. Dorduncuyu uzmemem mredildi. Şimdi ne yapacağım? Bu işe şaştı. Sonra bıcak aldı; kendi uyluğundan bir parca et kesti, şahine attı; o da kapıp kactı. Daha sonra kuşu saldı. Bundan sonra, yuruyup gitti. Kokmuş bir leş gordu. Onu da bırakıp kactı. Akşam olunca şu duayı yaptı:
“Ya Rabbi, emrini yerine getirdim. Bu işlerin manası ne ise bana bildir.”
Daha sonra, ruyasında şoyle anlatıldı: “Birinci gorup yediğin ofkedir. Once koca bir dağ gibi gorulur; sabırla ofke yutulursa, baldan tatlı olur. İkincisi iyi amelindir. Ne kadar saklarsan sakla; yine meydana cıkar. Ucuncusu, sana bırakılan bir emanettir, ona hıyanet etme. Dorduncusu şudur: Bir insanın sana bir dileği ulaşırsa, onu yerine getir; isterse sana lÂzım olan bir şey olsun. Beşincisi gıybettir. İnsanların gıybetini edenlerden kac. Şuphesiz her şeyi bilen Allah’tır.”
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- .:ALLAH'ın sevgili kulu:.
-
13-09-2019, 04:20:37