Onceden yazılmış oyku icin ozur dilerim.Artık peygamberleri yazıcam.İnşallah onceden hicbiri yazılmamıştır.

ADEM İLE HAVVA

İlk insan olarak Allah(C.C) Adem'i yarattı.Adem cennette yaşıyordu.Ancak isyan eden melek(Şeytan)"ben ateşten yaratıldım,o ise topraktan ben daha kuvvetliyim" diye Allah'a isyan etmiş.Allah'da ona kıyamet gunune kadar suren var.Kullarımı Allah yolundan cıkar o sureye kadar diye sure vermiş.Yok etmemiş.Adem cennette eşi bulunmayan meyvelerden yiyor.acı sızı,zorluk,cıplaklık gibi dertleri yoktu.Allah sonra Havva'yı yarattı.Allah onlara sadece bir ağaca dokunmamaları emrini vermişti.O gun şeytan Adem'in yanına gelerek o ağactan yemek yemesini istemiş Adem ise kabul etmemiş.Şeytan "onu yersen Allah gibi guclu olursun(pis palavracı)ondan yemeni istemiyor demiş.Adem ise şeytanı yanından kovmuş.Bir gun şeytan gelmiş yine aynı sozleri soylemiş.Cok lezzetli o ağacın meyveleri demiş.Adem ise yanından kovmadan demiş ki "Allah uzerine yemin ederim ki" demiş.Adem bu sefer şeytena inanmış .Cunku kimse Allah uzerine yalan yere yemin edemez diye duşunmuş.Ancak yedikten yemen sonra cıplak kalmışlar.Cok utanmış.Allah onu dunya'ya yollamış.Orda korku,acı,ağrı,zorluk nedir oğreniyorlardı.Adem her gun Allah'a kendisini affetmesi icin yalvarıp yakarıyormuş.Ama Allah Adem'i affetmiş.Ademin cocukları olmuş.Tum cocuklarına iş bolumu yapmış.Oyle yaşayıp gidiyorlarmış.Ayrıca İlk insan ve peygamber Adem'miş.

HABİL İLE KABİL

Adem ile havva'nın bir suru cocukları olmuş.Bu cocukları buyumuş delikanlı olmuşlar.Yanlız kotu Kabil kardeşi Habili kıskanıyormuş.Kabil'e sert olduğu icin tarlaları vermiş.Habil ise hayvanarlı cok sevdiği icin Koyunların yanında duruyormuş.Bir gun Adem peygamber Habil ile Kabil'e Allah sizin yetiştirdikleriniz malların birkacını dağa bırakmanızı emrediyor demiş.Habil bu duruma coook sevinmiş.Kabil'in ise aklı yatmamış.Niye emeğimle kazandığım meyveleri ona vereyim diye.Habil en iyi besili koyununu kesmiş.Kabil ise curuk meyveler toplayıp getirmiş.Adem gunler sonra Habil'inkinin kabul edildiğini soylemiş.Bu Kabil'in ofkesini daha da arttırmış.Şeytan surekli "Habil'i oldur,Habili oldur onu oldurrsen baban seni dahacok sever"diyormuş.Kabil bir gun Habil'i oldurmeye calışmış habil ise ondan daha kuvvetli olduğu icin engellemiş.Buna cok uzulmuş.Bir gun Kabil ofkeyle Habil'in ustune yuruyormuş.Yerden eline buyulce bir taş almış.Habil "Ben seni olduremem gucum yeter ama olduremem." demiş.Kabil ise cıldırmış bir şekilde elindeki taşı Habil'e atmış .Habil olmuş .Tam o sırada icini bir korku sarmış.Babasına Habil'e avlanmayı oğretmek icin cıktığını soylemişti.Kabil Habil'in cesedini ne yapacağını bilmiyordu.Surekli etraf "sen katilsin,sen katilsin" diyordu.Habil'in cesedini yere koyup dinlenirken.Bir kuşun bir kuşun olusunu toprağa gomduğunu gordu.Boylece Habil'in cesedini toprağa gomdu.İlk oldurulen insan ve ilk cinayet budur.

Daha dini hikaye yazıcam .