Ticaret amacı ile deniz aşırı uzak ve tehlikeli bir yolculuğa cıkma zorunluluğunda olan Basralı bir işadamı, ayrılırken eşine, "Ben kendim okuyamadım. Ama yavrumu ehli Kur'an olarak yetiştirmek istiyordum. Eğer bu tehlikeli yolculuktan geri donemez ve gurbet ellerde olup kalırsam, yavrum Yusuf'umu ehli Kur'an olarak yetiştirmeni istiyorum ve sana guveniyorum" demiş.
Birbirlerini cok seven ve cok mutlu olan bu eşleri olum ayırmış ve kucuk Yusuf yetim kalmış.
Aradan yıllar gecmiş ve yetim Yusuf 7 yaşına gelince, annesi onu kucağına almış ve ağlayarak, "Bak yavrum! demiş: Rahmetli babanın vasiyeti var. Seni ehli Kur'an olarak yetiştirmemi istemişti ve ben de ona soz vermiştim. Allah nasip ederse, yarın seni Kur'an kursuna goturmek istiyorum. Ne dersin?"
Cocuk: "Anneciğim babamın vasiyetini yerine getir ve beni Kur'an kursuna yazdır. İnşÃ‚Allah ehli Kur'an olarak yetişirim" demiş.
Sabah namazından sonra, yavrusunu guzelce tertemiz yıkamış, en guzel camaşırlarını giydirmiş, kahvaltısını hazırlayıp karnını doyurmuş ve sonra tekbîr getirerek yetim Yusuf'unu kucağına almış, "Allah'ın Kitab'ı olan Kur'an'ı okumaya gidecek olan yavrumu yolda yurutemem" diye Kur'an kursuna kadar kucağında taşımış.
O gun cok duygulanan kadın, yatsı namazından sonra kocasını hatırlayarak, "Ahh! Bu gunleri gormedi" diye cok ağlamış.
Ağlayarak yatan kadın, gece ruyÂsında kocasını neş'eli gormuş. Kocası, "Allah senden razı olsun" diye once hanımına dua etmiş ve sonra…
"Ah! Kabrim cok dar, cok sıkıcı ve cok karanlıktı" demiş. "Ama bu sabah birden bire kabrim genişledi ve nurlandı. Meleklere bunun nedenini sordum".
Dediler ki:
"Arkandan kalan yavrunu annesi bugun Kur'an kursuna goturdu. Senin yavrun hocanın onunde diz cokerek Bismillahirrahmanirrahim deyince, Allah'ın cok hoşuna gitti. Yavrusu benim adımı anıp, benim Kitabımı okurken, mezarda yatan babasına azap etmekten haya ederim dedi ve hemen kabrin genişleyip nurlandı".
Ağlayarak uyanan kadın, kocasının ruhuna bir Fatiha okuyup yatmış ve uyumuş. Bu defa da kendisini Sırat Koprusu'nun başında gormuş.
Cehennem'den yukselen alevlerin arasından, yana yana, duşe kalka ve korkunc cığlıklar atarak Sırat Koprusu'nu gecmeye calışanları gorunce cok korkmuş. Ah!.. Ben nasıl gecerim diye duşunurken, yanına iki melek gelivermiş ve ona;
"Sen Allah'ın Kitabını okumaya giden yavrunu yolda yaya yurutmedin, kucağında taşıdın.
Biz de bugun seni Sırat Koprusu'nde yaya yurutmeyeceğiz" demişler ve bir anda kuş gibi ucurup Cennet'e goturmuşler
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Bİr Babanin Vasİyetİ
-
13-09-2019, 04:09:43