OLUMSUZLUĞU ARAYAN HABERSİZ KİŞİ
Dunyanın belirli bir kaosu icerisinde, kanat cırpmaya calışan ufacık bir kelebek misali yaşamını surduruyordu. Olmekten, bu guzel yaşamdan kopmak istemiyordu. Bu yuzden servetini, olumsuzluğu bulmak icin harcayacaktı. Gezecek, kesinlikle olumsuzluğun sırrını bilen bir kişiyi bulacaktı.
Olum teması dinlerle ilgili bir husustu. Bu yuzden dunyanın her bir bolgesindeki din bilginlerini bulacak ve onlardan olumsuzluğun sırrını isteyecekti. Onlar da bilmiyorsa başka kişilere gidecek gerekirse uzaya bile cıkacaktı.
İlk once işe Hıristiyanlığın en buyuk papazlarından biri sayılan kişinin yanına gitti. Bu yolu tepmek icin cok caba sarf etmişti. Papazın yanına geldi. Ve
“ Bana olumsuzluğun sırrını soyleyin” dedi.
Papaz;
“ Bana servetinizin yuzde yirmisini verirseniz sizi kutsayarak olumsuz yaparım” dedi.
Olumsuzluğu arayan kişi hemen servetinin yuzde yirmisini verdi ve papaz tarafından kutsandı. Adam sevincle hoplayıp zıplayarak olumsuz olmasını kutladı. Artık olumsuzdu.
3 gun sonra
Papaz tarafından olumsuzlukle kutsanan adam, 3 gun sonra papazın olduğu haberini aldı. Adam, dolandırıldığını bu şekilde anlamış oldu. Olumsuzluğu kutsayan papaz olmuştu. Adam, olumsuzluğu kutsayabilen bir papaz olsaydı, oncelikle kendisine yapardı ve olumsuz olurdu diye duşundu.
Aylar gecti. Adamın yolu İsrail’e duştu. Orda bir hahambaşı buldu. Ona olumsuzluğu sordu. Hahambaşı;
“ Olumsuz olman icin bizim topraklarımızda buyumen, bizim soyumuzdan gelmen lazımdı. Bu yuzden olumsuz olamazsın. Olumsuzler bizlerizdir” dedi.
Adam, bu hahambaşının da yalan soylediğini anladı. Bu topraklarda da olumsuzluk olmadığını anlayarak oradan uzaklaştı.
Tekrar yolculuğa cıktı. Bu sefer ki gittiği yer Asya’da olan Cin idi. Bir Budist rahibi gordu. Olumsuzluğun sırrını sordu. Budist rahip
“ Olumsuzluk, Buda’nın ruhuna tapıp arınma sanatıdır. Bu yuzden Buda’ya tapmalısın” dedi.
Ama adama bu mantıksız geldi. Ona gore bir kutucuğa tapmak cok mantıksızdı.
Umutlarını kaybettiği bir vakit yolu Turkiye’ye duştu. Bir Din bilgini buldu. Ona olumsuzluğun sırrını sordu. Din Bilgini;
“ Bizim dinimizde olumsuzluk, olmekten gecer evladım. Şu anda tum insanlar uykudadır. Ancak olduklerinde uyanacaklardır. Kimisi sancılı kimisi ise sancısız uyanacaktır. Ama elbet olumden sonra gercek ahir yaşam başlayacak ve bizim asıl dunyamız olan ahirete sonsuz olumsuz yaşama gideceğiz.” Dedi.
Din bilgini, adama İslam hakkında daha geniş bilgi verdi. Ve adam İslamiyet’i benimsedi. Gercek huzurun olduğu, gercek olumsuzluğun olduğu İslam’ı secti. Artık adam icin yaşamanın ve olumsuzluğun bir anlamı vardı…
İSMAİL OZTAŞ
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- OlUmsUzlUĞU Arayan Habersİz KİŞİ
-
13-09-2019, 04:04:40