Merakından oruc tutan Amerikalı King: İrademi kullanmayı oğrendim
Muslumanların Ramazan ayı ve orucla kazandıkları değerler yabancıları da etkiliyor.
Turkiye’ye 2 yıl once gelen Amerikalı Hunter King (26), orucun nasıl bir deneyim olduğunu gormek icin gecen yıl uc hafta boyunca oruc tutarak bunu bizzat test edenlerden biri. Merakla tutulan bu oruc ona farklı duygular yaşatmış. King oruc tutarken sadece aclığı hissetmemiş, yemeye yakın olup onu yememenin ruhunda oluşturduğu olgunluğu da tatmış. Mastır icin Turkiye’ye gelen ve Boğazici Universitesi’nde fizik mastırı yapan King, oruc deneyimini, “Orucluyken irademi ve onu nasıl kullanabileceğimi gordum, oruc insanı terbiye eden bir disiplin.” sozleriyle ifade ediyor. Ayrıca King, orucu acları anlayabilmenin ve onların neler hissettiğini bilebilmenin en iyi yolu olarak gorduğunu de soyluyor. Orucla ilgili gozlemlerine de değinen King, iftar yaklaştıkca metroda, işte, okulda herkesin orucla ilgili konuştuğunu, orucun hayatın merkezine yerleştiğini ve bunun ortak bir heyecan oluşturduğunu belirtiyor. Ramazan’da Muslumanların yanında asla yemek yemediğini de ifade eden King, buna cok dikkat edilmesi gerektiğine dikkat cekiyor.
Orucla İstanbul’a gelmeden once Libya’da tanışmış olan Celine Murat ise 2 yıldır İstanbul’da yaşıyor. Annesi Fransız bir Katolik olan Celine Murat (23), Birleşmiş Milletler’de calışan Turk babasıyla dunyanın ceşitli bolgelerinde yaşama imkanı bulmuş. Kendisi de Katolik bir Hıristiyan olan Celine Murat, Turklerin cok hoşgorulu olduğunu soyluyor. Celine Murat, “Ben insanların herhangi bir baskı altında kalmadan burada oruc tuttuğunu ve bunu gercekten isteyerek yaptığını duşunuyorum.” diyor. Bir yapım şirketinde calışan Celine Murat, babaanne ve dedesi vefat edince Turkiye’yi ve Turkleri yakından tanımak icin İstanbul’da yaşamaya başladığını soyluyor. Gecen sene insanların ne hissettiğini anlamak icin 1 gun oruc tutan Celine Murat, “Oruc tutmak gercekten buyuk sabır gerektiren bir durum ve bunu ancak gercekten inananlar yapabilir. Bu yuzden oruc tutanları tebrik ediyorum.” şeklinde konuşuyor. Oruc tutmanın iyi bir Musluman olma yolunda onemli bir adım olduğunu belirten Celine, insanların orucla peygamberlerin cektiği acılara ortak olduğunu ve onlara yaklaştığını duşunduğunu ifade ediyor. İftar saati karşılaştığı insanların tanımadığı halde kendisini iftara cağırmasından buyuk sevinc duyduğunun altını cizen Celine Murat, Ramazan’da insanların daha mutlu olduğunu gozlemlediğini ifade ediyor.
Kadın-Aile Servisi
Zaman
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Merakından oruc tutan Amerikalı King: İrademi kullanmayı oğrendim
-
13-09-2019, 04:02:50