ANNEN VE BABAN RAHATIMI BOZUYOR
ReşehÂt kitabının muellifi şoyle anlatmıştır: "HÂce Ubeydullah AhrÂr'ın huzûruna ilk gelişimde, MevlÂn Sa'deddîn KaşgÂrî hazretlerinin oğlu MevlÂn HÂce KulÂn ile berÂberdim. Senelerce sohbet ve hizmetinde bulunmakla şereflendim. BÂzan sohbet sırasında bana; "Nicin Horasan'a donmuyorsun? Don! Annen ve baban benim rahatımı bozuyor" buyururdu. Ben, başkaları arasında bu sozu işitince cok utanırdım. NihÂyet berÂber geldiğim HÂce KulÂn, Horasan'a donmek uzere izin istemişti. Ona izin verip, bana da; "Sen de bununla birlikte suratle Horasan'a anne ve babanın hizmetine don! Benim rahatımı bozuyorlar" buyurdu. Bunun uzerine onunla berÂber Horasan'a dondum. Annemin ve babamın yanına ulaşınca, hocam Ubeydullah AhrÂr'ın kendileri hakkında buyurduğu sozu soyledim. İkisi birden ağlaşmaya başladılar ve; "Biz her namazdan sonra, Ubeydullah AhrÂr hazretlerine teveccuh edip, seni gondermesi icin ağlayıp, du ediyorduk" dediler. Bir muddet annemin ve babamın yanında kaldım. Sonra tekrar hocamın yanına donmem icin ağlayarak, yalvararak musÂade etmelerini isteyince izin verdiler. İkinci def hocamın sohbetiyle şereflendim. Sonra bir daha, Horasan'a git buyurmadı.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Annen Ve Baban Rahatimi Bozuyor
-
13-09-2019, 04:02:19