ALIN TERİ
İmam Kazım (a.s) kendi tarlasında calışmakla meşguldu. Fazla faaliyet İmamdın butun vucundan terler akıtmıştı bu arada Ali ibni Ebi Hamza-i Bata ini geldi imamın yanına, ve o manzarayı gorunce:
- Kurban olayım, nicin bu işi başkalarına bırak mıyorsun? diye sordu.
- Nicin başkalarına bırakayım? Halbuki benden daha ustun kişiler bile, daima bu gibi işlerle meşgul olmuşlardır.
- Allah'ın elcisi, Emirulmu'minin ve butun ecdadım. Esasen tarlada calışmak ve ziraatla meşgul olmak Peygamberlerin, peygamber vasilerinin ve Allah'ın seckin kullarının başta gelen, en onemli adetlerinden biridir. (1)
ALLAH'IN BERATI
Rufaî tarikatına mensup muridlerden biri bir gun kendisine cok guvenerek cezbe halindeyken şoyle dua etti:
- Ya Rabbi Cehennemden azat olduğuma dair bu aciz kuluna bir belge gonder.
Aradan cok gecmedi, gok yuzunden beyaz bir kÂğıt geldi. Alıp baktılar ki, kÂğıtta hicbir yazı yok. KÂğıdın geldiğini gorerek sevinen o murid, icinde bir yazı olmadığını gorunce cok uzuldu, mukedder bir vaziyette durumu şeyhine anlatmak uzere kÂğıdı Ahmed Rufai Hazretlerine goturdu.
Ahmet Rufaî Hazretleri kÂğıdı eline alıp bakınca kendinden gecti ve şukur secdesine vararak:
- Ey bari Hûda, sana hamd u senalar olsun. Bu zayıf kulunun muridlerinden bir kimseye boyle bir berat gondermek şerefine eriştirdin, dedi.
Muridler:
- Efendim dediler. Biz orada bir yazı gormuyoruz, siz ise bu şahsın cehennemden azat olduğunu nasıl anlıyorsunuz? dediler.
O:
- Ey benim muridlerim ve sadık dostlarım, kudret eli siyah yazmaz, siz buradaki yazıyı goremiyorsunuz, bu kÂğıdın uzerindeki yazı nurdan kalemle yazılmıştır, buyurdu. (2)
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- ALLAHIN beratı
-
13-09-2019, 03:57:43