Doğu Afrika ulkesi Madagaskar'dan gelip Şanlıurfa'da eğitim alan ziraat muhendisleri, sertifikalarını aldı.

GAP Tarımsal Eğitim Merkezi'nden (GAPTEAM) yapılan acıklamaya gore, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Mudurluğu (TAGEM) ve Turk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Madagaskar Tarım Bakanlığı arasındaki tarımsal işbirliği kapsamında, bu ulkeden 7 ziraat muhendisine uzmanlarca 4 gun eğitim verildi.

Teorik eğitimlerin yanında laboratuvar, deneme alanları ve işletme ziyaretleri yapan muhendislere, duzenlenen torenle GAPTEAM Muduru İbrahim Halil Cetiner tarafından sertifikaları verildi.

Madagaskarlı muhendislerin heyet başkanı Dr. Andriamanantena Razanfıharıson, torende yaptığı konuşmada, ulkelerindeki 22 bolgede 290 bin hektar alanda yemeklik ve silajlık mısır yetiştirdiklerini belirtti.

Ulkelerinin ic tuketiminde mısırın ilk sırada olması nedeniyle arz acığı olduğunu kaydeden Razanfıharıson, sertifikalı tohum yetersizliği, yerel tohumda kalite duşukluğu, modern tarım tekniklerinin uygulanmaması, hasat ve işleme alanlarında yetersizlik gibi bircok nedenle arz acığını kapatamadıklarını ifade etti.

Razanfıharıson, aldıkları eğitim sayesinde yeni bilgilerle donatıldıklarını belirterek, eğitimin gercekleşmesine katkı sunan herkese teşekkur etti.

Kaynak : SonDakika
İyi Forumlar.