Tarım ve Orman Yalova İl Mudurluğu tarafından Ciftlikkoy Amator Balıkcılar Derneği uyelerine amator balıkcılık eğitimi verildiği bildirildi.
Mudurlukten yapılan yazılı acıklamada, İl Mudurluğu toplantı salonunda verilen eğitime İl Muduru Suat Parıldar, Balıkcılık ve Su urunleri Şube Muduru Hayrullah Kaya ve dernek uyesi 42 amator balıkcının katıldığı belirtildi.
Acıklamada, eğitim oncesi katılımcılara hitap eden İl Muduru Suat Parıldar'ın Ciftlikkoy ilcesinde yeni kurulan Amator Balıkcılar Derneği'nin doğal kaynakların korunması ve surdurulebilir balıkcılığın devamını sağlamak acısından cok onemli olduğunu ifade ettiği aktarıldı.
Amator balıkcılara verilen eğitimde, amator balıkcılık nedir, amator balıkcılık nasıl, hangi araclarla ve nerelerde yapılır, amator balıkcılığın mevzuatı nasıldır, amator balıkcıların uyması gereken kurallar nelerdir? Amator balıkcılığa yasaklanmış alanlar ile idari yaptırımlarına yonelik bilgiler verildiği kaydedildi.
Acıklamada ayrıca katılımcılara "Amator Balıkcı Belgeleri" ile katılım belgelerinin İl Muduru Suat Parıldar tarafından verildiği ifade edildi.
Kaynak : SonDakika
İyi Forumlar.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Tarım ve Hayvancılık
- Amator Balıkcılara Eğitim Verildi