Birden telaşlandı bazı hayaller goruyordu bir şeyler acılıyordu bir şeyler goruyordu uzakta ateş gibi bir şey gordu bir ara sanki ateş yuzunu yaladı birden bire irkilecek oldu korktu sonra bir aydınlık gordu bahceler yeşillikler ve sular gordu masmavi bir deniz
Bildiği denizlere hic benzemiyordu guzel kokular hissetti birden konuşacak oldu konuşamadı bağıracak oldu sesi cıkmadı gorecek oldu gozlerindeki perde kalkmadı kim ne konuşuyor duymak istedi lakin kulaklarına perde inmişti duyamıyordu sadece uzaktan uzağa bir KUR’AN sesi geliyordu o kur’an sesi netti sadece seslerin hepsi mattı karışık kuruşuk sesler bir kur’an sesi netti kulaklarına gelen Vucudundan bir şeyin cekilipp cıkartıldığınıı hissetti muthiş bir acı hissediyordu ama kime anlatacaktı hangi tabibe derdini yanacaktı yere sere serpe uzandı biraz sonra ruhu vucudunu hissediyordu
(((((((MEĞER OLEN BENMİŞİM!!!))))))MEĞER OLMUŞUM OLDUĞUNUN FARKINA YENİ VARDI ‘’meğer olen benmişim’’
İNSANLAR KOŞUŞUYORDU : COCULARI HANIMI AKRABALARI . . . EVDE BİR GURULTU BİR AĞIT VARDI OLUM BUYMUŞ DEMEK DEDİ İNSAN BOYLE OLURMUŞ DEMEK HEM KOLAY HEM ZOR SONRA O ATEŞ NEYDİ BİR ARA GORDUĞUM SONRA BİR YEŞİLLİK GORDUM BANA İŞARET ETTİLER ((YA BURADA OLACAKSIN YA ORADA OLACAKSIN))! ! ! AMA NETLEŞMEDİ
HATIRLADI NAMAZINI COK İHMAL EDİYORDU İHMALKAR BİR İNSANDI AMA ALLAHcc’E İNANIYORDU PEYGAMBERİMİZsav’E DE İNANIYORDU ZAMAN ZAMAN İCİYORDU AZINDAN NE CIKAR DİYORDU İLERDE TOVBE EDERİM NASIL OLSA DİYORDU HİC TOVBE FIRSATI OLMADI BİRDEN BİRE GELMİŞTİ OLUM NE UMİTLERİ NE ARZULARI NE İSTEKLERİ NE BEKLENTİLERİ VARDI BİRDENBİRE GELDİ BİR ANDA COKUVERDİ HESAPSIZ GİTTİ HAYIFLANDI KENDİ KENDİNE BOYLE OLMAYACAKTI BU DEDİ BEN BOYLE BEKLEMİYORDUM LAKİN BEKLEDİĞİM OLMUYORKİ BEKLENEN OLMUYORKİ
Biraz sonra onu aldılar goturuyorlardı eller ustunde goturuyorlardı nereye goturuyor bunlar beni beni nereye goturuyorsunuz diyecek oluyor ama konuşamıyordu bir turlu dili cozulmemişti
SANKİ DİLİNİN USTUNDE TONLARCA AĞIRLIK VARDİ HAREKET EDEMİYORDU BİR TURLU DİLİNİ OYNATAMIYORDU BİR KONUŞABİLSE NELER SOYLEYECEKTİ ALDILAR ONU BİR BATTANİYEYE SARDILAR HERHALDE BİR YERE GOTURUYORLARDIR DEDİ OMUZLARDA MAHALLENİN CAMİİSİNE OTURUYORLARDI
Gasılhaneye olulerin yıkandığı yere getirdiler hic olu yıkanırken gormemişti baktı… beni burada mı yıkayacaksınız dedi bu taş cok soğuk soğuk bu taş uşurum ben dedi sonra dediki OLULER UŞUMEZKİ ama ben buyuk adamdım bu taşa yatacak adamıydım ben ve taşa yatırdılar onu hoca efendi geldi uzerine su dokuyorlardı sağdan sola onu ceviriyorlardı hic boyle şeylerle ilgilenmemişti ona olum hep uzak geliyordu sanki hic olmeyecekmiş oyle zannediyordu oyle sanıyordu hep oyle inandık ya…
SAĞA CEVİRDİLER SOLA CEVİRDİLER DONME DOLAP GİBİ SU DOKUYORLARDI KARNININ İCİNDEKİNİ BOŞALTIYORLARDI ASLINDA GUSUL ABDESTİNE DE COK DİKKAT ETMEZDİ KONUŞACAK OLDU ARKASININ KURU KALDIĞINI SANDI KONUŞABİLSE DİYECEKTİ Kİ ARKAMI YIKAYIN İYİ YIKAMADINIZ ALLAHcc’in HUZURUNA İYİ YIKANMAMIŞ MI GİDECEĞİM AH SUYU BİR DOKEBİLSEM KONUŞABİLSE BUNLARI SOYLEYECEKTİ AMA DİLİ BİR TURLU COZULMUYORDU
Bitti yıkama ben boyle mi yıkanacaktım ben boyle adamıydım dedi etrafında bircok insan vardı hani dostlarım nerede??? Meğer beni bir hoca yıkayacakmış yanında iki yardımcısıyla hocanın sevgisine rahmetine kaldım Dostlar nerede evlatlarım nerede ? ? hepsi dışarıda kaldı cok şeyin faydası yokmuş ya dedi ben bir hesap hatası yaptım herhalde dedi uzuldu kendi kendine
YIKANDIKTAN SONRA KEFENE SARDILAR KEFENİN UCUNDA UFAK BİR LEKE GORDU HEMEN GOZUNE CARPTI KENDİ KENDİNE DEDİKİ BENİ MEZARA BOYLE UCU KİRLENMİŞ KEFENLEMİ KOYACAKSINIZ ? HALBUKİ DUNYA HAYATINDA İKEN ELBİSESİNE BİRAZ NESASET BULAŞMIŞ BULAŞMAMIŞ HİC ONEMSEMEZDİ DEMEKKİ OLULER COK HASSAS OLURLARMIŞ HASSASLAŞIRLARMIŞ DEDİ
Onu sardılar başındaki ipliği salıverince ne yapıyorsunuz sanki hic cıkmayacakmışım gibi sıkı sıkı sardınız cocuklarım beni gormeyecekmi ? kardeşlerim beni gormeyecekmi ? anam hanımım beni gormeyecekmi sonra dedi ki YA GORSELER NE FAYDASI OLACAK NE FAYDASI VARKİ ?
TEREDDUTLER İCİNDEYDİ SIMSIKI SARMALADILAR ONU KEFENİN RENGİ BEYAZDI BEYAZCA YAŞAMADIM AMA … DEDİ HAYATIMDA HEP BOYLE KARANLIKLAR İCİNDE YAŞADIM NE AZ SECDE ETMİŞİM MEĞER BAKTI CAMİİNİN YAŞLI AMCALARI O GUZELİM NUR SİMALI İNSANLAR SIRTLARINA ALDILAR ONU TABUTA DOĞRU GOTURUYORLARDI KENDİ KENDİNE DEDİ Kİ BENİM BU CAMİİNİN CEMAATİYLE PEK İRTİBATIM YOKTU BAKSANA HELE SONUNDA ONLARIN BANA FAYDASI OLDU NE NURLU AMCALARMIŞ MEĞER BUNLAR NE GUZEL İNSANLARMIŞ BENİ TAŞIDILAR TABUTA KOYDULAR ETRAFINA COCUKLARI GELDİ HANIMI GELDİ HERKES AĞLIYORDU BİRAZ DURDU BAŞINI KALDIRDI ŞOYLE BAKAR OLDU BAKIYORDU GORMUYORLARDI O GORUYORDU ONLARI DUYUYORDU LAKİN DUYURAMIYORDU SESİNİ BİR TURLU AĞLAYAN COCUĞUNA DEDİ Kİ KENDİ KENDİNE EVLADIM AĞLAYACAĞINA BANA BİR FATİHA OKU AĞLAMANIN BANA BİR FAYDASI YOKKİ NE YAPABİLİRSİNİZKİ EVLADIMA BEN KUR’AN OĞRETMEDİMKİ İLGİLENMEDİMKİ HİC HİCCC !!! KIZIM EVLADIM AĞLAMANIN ANLAMI YOK BANA AMELİMLE GİDİYORUM BAK KIRIK DOKUK GİDİYORUM BİRŞEY Y APSAM KEŞKE …AMA YAPACAK BİRŞEY YOKTU…
Dostları toplandı oraya zaman zaman iciyordu ya hani o dostlar da oradaydı herkes uzgundu hakikaten faydası yoktu ama biraz kulak kabartayım ne konuşuyorlar??? Baktıki dunyalık şeylerden bahsediyorlar biri yeni bir araba almış onu anlatıyor kızdı kızacak oldu sonra niye kızıyorsunki onlara sende cenazede araba işinden bahsetmiyor muydun daha gecen konuşacak oldu sesini duyuramadı diyecekti ki dostlar bari yanı başımda bunları konuşmayın benim fatihaya ihtiyacım var ne olur bana dua edin diyecek diyecek olurda dili bir turlu cozulmuyordu herkes kendi alemindeydi
BİRDEN BİR SELA İLE İRKİLDİ MUEZZİNİN O LAHUTİ SESİNDEN GUZELİM BİR SELA ŞOYLE BİR BAKTI BEN BU SELADAN DUNYADA İKEN PEK HOŞLANMAZDIM ASLINDA DEDİ PEK KIYMET DE VERMİYORDUM YA NE KADAR GUZELMİŞ BU SELA NE HOŞ BİR ŞEYMİŞ İCİM RAHATLADI SIKINTILARIM GİTTİ SANKİ KEŞKE AKLIM BAŞIMDA OLAYDI DA DUNYADA YAŞARKEN HEP BU SELAYI DİNLESEYDİM DİNLEYEYDİM KEŞKE DEDİ VE KIZDI KENDİ KENDİNE İCİNDEN BABASINI GECİRDİ BABACIĞIMMM! DEDİ ELİMDEN TUTMADI N BANA CAMİİYİ SEVDİRMEDİN BANA NAMAZI SEVDİRMEDİN Kİ…BABACIĞIM BAK HELE NE HALE DUŞTUM EVLADINA ACIMIYORMUSUN ŞİMDİ ???
Sonra kızdı kendi kendine ya ben evladıma oğrettim mi ki oğretmedim ki ? ah……..dedi ah……yalvardı sağa sola orda bir şeyler gordu meğer onlar meleklermiş
NE OLUR MUSAADE EDİN DEDİ COCUKLARIMA BİRŞEYLER SOYLEYEYİM DİLİM BİR COZULUVERSİN
Burası sağırlar alemidir dilsiz ve gozsuzler alemidir buraya gelen bir daha gormez bir daha konuşmaz lal ve ahkem ulkesidir konuşamazsın
BİR FIRSAT VERSENİZ DEDİ
KAC FIRSAT VERDİK SANA HAYATIN BOYUNCA FIRSATLARI HEP TEPTİN SEN
Ama bana demediniz ki dedi
DEMEDİKMİ SANA
Hayır dedi bana deseydiniz bak ne tovbe istiğfar ederdim ben ne donuş yapardım ALLAHA… demediniz kii
SANA DEDİK DEDİLER
BEN ANLADIM MI Kİ ACABA
Anladın da anlamazlıktan geldin işine gelmedi senin
BİR GUN HOCA EFENDİYİ DİNLEMEDİN Mİ OLUM VAR DİYORDU YAŞLILAR OLMEZ SADECE GENCLER DE OLUR GELİNLER DAMATLAR COCUKLAR DA OLUR OLUMUN SIRASI YAŞI YOKTUR ZAMANI GELEN GİDER DEMEMİŞ MİYDİ ?
Doğru demişti
KUR’an DEMİYORMUYDU Kİ HER NEFİS OLUMU TADACAKTIR DUYUYORDUN AMA ANLAMAK İSTEMİYORDUN İŞİNE GELMİYORDU CUNKU SENİN DOĞRUYDU İŞİNE GELMİYORDU
Gecen dediler komşun Fatma hanım vefat etti hatırladın mı
EVET DEDİ EVET HATTA TAZİYEYE BİLE GİTTİM
Ya ne yaptın taziyede sustun başını onune eğdin oyle garip garip oturdun Fatma hanım senin gibi dolaşıyordu dune kadar sabah kahvaltısını hazırladıktan sonra aniden duşmuş ona da tansiyon demişler onun vesilesi de oymuş bir bahane olume…bunu konuşmadınız mı Fatma hanımın yaşı kactı
38 YAŞINDA İDİ
SEN FATMA HANIMDAN DAHA COK YAŞADIN BAK DUŞUNMEDİN İBRET ALMADIN Fatma HANIMIN OLUMU SANA BİR HABERCİYDİ ASLINDA AKLIN BAŞINA GELSİN DİYE SENİ SARSIYOR …SARSILMADIN LAKİN SEN NE KADAR CAHİLDİN ANLAMADIN …ANLAMAK İSTEMEDİN İŞİNE GELMEDİ CUNKU İSLAM DİN SENİN EGOLARINA NEFSİNİN ARZULARINA MUDAHALE EDİYORDU SEN DİYORDUN Kİ ALLAH BANA KARIŞMASIN ALLAH BANA YEDİRSİN İCİRSİN AMA BANA KARIŞMASIN DİYORDUN OLURMU BOYLE PAZARLIK ALLAHLA SENİ YARATAN SENDEN İSTER SEN YARATANA ARZ EDERSİN
Doğrudur dedi mazeretim yok ne olur bir kelime haykırsam onlara soyleyebilsem
HEYHAT BURAYA GELEN KONUŞAMAZ BİRDAHA BURAYA GELEN SESİNİ DUYURAMAZ BİRDAHA SEN BUTUN FIRSATLARI TEPTİN YANLIŞ YAPTIN GECELER GELDİ KADİR GECELERİ GELDİ DİNLEMEDİN BİLMEDİN BİLMEK İSTEMEDİN BİR TURLU BERAATLER GELDİ SEN ESKİ ALIŞKANLIKLARINA DEVAM ETTİN EZAN OKUNDU SANKİ BAŞKASINA OKUNUYORDU DİNLEMEDİN VE DUYMADIN HEYHAT….KAPALI KAPILAR DONEMEZSİN SUSTU YAPACAK BİRŞEYİ YOKTU BİRAZ SONRA CENAZE NAMAZI İCİN DURULUYORDU HOCA EFENDİ TEKBİR ALDI HOCA EFENDİ NAMAZ KILDIKCA NAMAZ BİRAZ DAHA UZASA KEŞKE DİYORDU KENDİ KENDİNE
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- eksik devamı gelecek
-
13-09-2019, 03:48:42