KARA BOCEK FIKRASI
Adam bahcede oturup yere bakarken,onunden o meşhur kara bocek salına salına geciyormuş.Bakmış bakmış,ondan sonra kafasını kaldırıp;”Ya rabbi…demiş.İşin yokmu,bu boceği niye yarattın?”Bocek hic umursamamış gibi,yoluna devam etmiş.
Aradan yıllar gecmiş adam hastalanmış.O hastahane,bu doktor;bir turlu derdine şifa bulamamış.Sonunda buna birini tavsiye etmişler.Ne yapsın,vardır bunda bir hayır,deyip gitmiş tavsiye edilen kişiye.Durumunu anlatmış.Tedavi edecek olan buna donmuş;
-Bunun bir tek caresi var…
-Nedir?
-40 adet canlı karabocek bulacaksın,her gun ciğ ciğ birini yiyeceksin,dermanı,şifası bu…
-Nasıl olur,başka care yokmu?
-Yok,bu kesin iyileştirecek,merak etme…
-Peki,haydi eyvallah…
Adam donmuş,bocek tedavisini uygulamış ve iyileşmiş…
Aradan uzun bir zaman gecmiş.Bu adam bir gemide yolculuk yaparken,aniden fırtına kopmuş,dalgalar yukselmiş,gemi bir o yana bir bu yana sallanmaya başlamış.Battı batacak.Herkeste bir telaş.Kimi tahlisiye kayığına,kimi can simitlerine.Bir vaveyla…
Bizimkine bakmışlar,koşede sakince oturmuş,sigarasını yakmaya calışıyormuş,olanları izliyormuş…
“Yahu…gemi batacak neredeyse,ne bu sendeki hal boyle…”
Adam sakince kafayı gokyuzune doğru kaldırıyor;
“ Bana bakın…ben bir defa onun işine karıştım,bana kırk kara boceği canlı canlı yedirdi…İşinize bakın…”dediiiiii……….hatkobi 05.12.07
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Kara bocek fıkrası.
-
13-09-2019, 03:46:14