Cağatay Ulusoyun Yaptığı Son Roportaj

Cağatay Ulusoyun Son Roportajı 20 Mayıs 2012

Adını Feriha Koydum' dizisinin Emir'i Cağatay Ulusoy Şebnem Ozcan'a roportaj verdi. İşte Cağatay'ın o roportajı

Cağatay Ulusoy Kıvanc Tatlıtuğdan sonra en cok beğenilen, en cok hayranı olan genc bir oyuncu

Adını Feriha Koydum dizisiyle şohrete ulaşan Cağatay Ulusoy tek diziyle yıldız olmayı başardı. Genc oyuncuyla başarısının sırrını, cok sevdiği oyunculuğu ve hayatı konuştuk.

21 yaşındasın. Oyunculuk kariyerinin cok başındasın ancak cok seviliyorsun. Pek cok hayranın var. Sana gosterilen bu ilgiyi neye bağlıyorsun?

Doğru proje, doğru cast; benim oynadığım rol cok doğru bir karakter. Bunların yaradığını duşunuyorum. Oynadığım karakterden dolayı buralara geldiğimi duşunuyorum. Emir cok sevildi. Ben de beni sevenleri kırmamaya calışıyorum. Mumkun olduğu kadar onlarla ilgilenmeye calışıyorum.Okullara gitmeye calışıyorum, onlardan gelen hediyelere, mesajlara teşekkur ediyorum.

Kariyerinizde sadece şu an oynamakta olduğunuz bir dizi ve bir sinema filmi var. Ancak şohretiniz cok buyuk. Her şeyin bu kadar kolay olabileceğini tahmin edebiliyor muydunuz?

İki yıl once Best Model yarışmasında birinci secildim, o gece yarışmadan iki saat sonra aradılar. Biz de kutlamada bir kulupteydik. “Dizi icin goruşmeye gelir misiniz? dediler, “Tabii “ dedik ve ertesi gun işi aldım. Bir gecede hayatım değişti.

O gunden bugune hayatınızda neler değişti?

Yaşam standardım değişti. Guzel giyinmek zorundayız. Guzel yerlere gitmek zorundayız. Boyle olunca masraf da coğalıyor. Kendimize bakmak zorundayız, yememize, icmemize, kilomuza, diyetimize, yuzumuze gozumuze, cildimize bakmalıyız. Kendimizi devamlı yenilemek ve değiştirmek zorundayız. Cok buyuk sorumluluk aldım.

Kendini yakışıklı buluyor musunuz?

Beni beğeniyorlar. Yarışmada hic iddialı değildim. 4uncu, 5inci olurum diyordum. Hatta ben, finale bile kalamam diyordum, kendime guvenim yoktu. Bir işe başlarken o da benim totemim galiba, kotu duşunuyorum, cok iyi oluyor. Diziye başlarken de oyle oldu. Goruşmeye giderken, “Yaaa gidelim ne olacak dedim ama oldu.

Evlilik ne zaman?

Daha cok erken. 21 yaşındayım once kendimi garanti altına almam lazım. Kendimi guvende hissettiğim an olur.

Sizin ilginizi cekecek kadının ozellikleri nelerdir?

Esmer kızlardan hoşlanıyorum. Cok uzun boylu olmayacak. Gozleri anlamlı bakmalı. Mantıklı hareket etmesi lazım, duygularıyla hareket etmemesi lazım. Ben de oyle bir adamım. Bazen duygusal tarafım ağır basıyor ama ben onu kontrol etmeye calışıyorum. Bana değer verecek. Bana canımcicim demeyecek ama hareketleriyle sevdiğini belli edecek. Lafta herkes birbirine aşkım, cicim, bitanem der. Bana yapmacık geliyor onlar. Onemli olan o sevgiyi gosterebilmek. Doğal olacak. Beni kıskanabilir. Bundan hoşlanabilirim.

Aynı meslekten biriyle evlenir misiniz?

Buyuk konuşmayayım ama sanmıyorum, evlenmem. Cunku biraz kıskancım. Sevdiğim kadını kıskanırım. Profesyonellik falan diyorlar, opuşme sahneleri icin. Yok, ben kaldıramam. Orada mantığım devreden cıkıyor, duygularım bastırıyor. Oyuncu olan biriyle birliktelik zor olur. Ama bunu becerenleri tebrik ediyorum. Sonucta sizin olan bir şeye oyun amaclı dahi olsa dokunmasını izin veremem.

Anneler, babalar beni evlatları gibi seviyor

Sokakta hayranlarınız sizi gorduklerinde nasıl davranıyorlar?

Sesli cekim yapıyoruz, o yuzden hic konuşmamaları gerekiyor Cağatay diyemiyorlar. Kağıtlara yazıyorlar “Gelsene Cağatay seni seviyoruz Motive edici şeyler bunlar. İşime daha sıkı sarılıyorum. Anneler ve babalar bana Emir diyorlar. Onlar beni ailenin cocuğu gibi seviyorlar, bu cok hoşuma gidiyor.

Cok calışmaktan şikayetci misin?

Para kazanıyorum, buradan kazandığım parayla geciniyorum, set yoğunluğundan şikayet edemem. Karşılığını alıyoruz, bu yuzden hicbir şikayetim yok.

Kadın hayranlarınızdan evlilik teklifleri alıyor musunuz?

Evlilik teklifleri alıyorum. Genelde yuzume karşı cesaret edemiyorlar soylemeye, biri vesile oluyor. Ne bileyim, menajerimi arıyorlar, ajansa mektup yazıyorlar, bana mektup gonderiyorlar, arabamın ustune not bırakıyorlar. Cunku dizide oynattık arabayı 15-20 bolum. Oradan tanıyorlar. Arabanın ustune guller atıyorlar. Butun bunlar hoşuma gidiyor.

Size gore kusurlarınız var mı?

Allaha şukur yok. (Guluyor)

Karakter olarak zayıf noktanız nedir?

İyi niyetli olmam ve kimseye hayır diyememem.

Cok genc olmanıza rağmen pek cok kelli felli adamdan daha cok kazanıyorsunuz. Peki paranızın kıymetini biliyor musunuz?

5 kazanıyorsam 3unu mutlaka kenara atıyorum. Şu anda bir dukkana diktim gozumu. Ev almak istemiyorum, oncelikle bir dukkan almak istiyorum. Guzel merkezi bir yerde olacak. Kirasının getirisi iyi olacak. Yatırım amaclı alacağım.

Guzel insanlara kapılar daha kolay acılıyor

Guzel olmak size hangi avantajları sağlıyor?

Cevremdeki herkes karakterimin duzgun olduğunu soyluyor. Gercekten beni sevdiklerine inanıyorum bunu davranışları ve hareketleriyle de gosteriyorlar. Samimi yaklaşıyorlar bana. İnsan olarak duzgun bir karakterde olduğumu duşunuyorum. Sadece dışınız guzeldir ama iciniz kotuyse hicbir şey ifade etmez. İkisi bir butundur. Bunlar olmazsa başarı da olmaz.

Guzel insanlara kapılar daha kolay acılmıyor mu?

Tabii daha kolay acılıyor. Baktığımızda başarılı insanlar hem karakter olarak duzgunler, hem de eli ayağı duzgun, guzel insanlar, cok yetenekli insanlar.

Bazıları, oyuncu olmak icin ille konservatuvara gitmek lazım diyor, ne duşunuyorsunuz?

Bence lazım değil. Sonradan konservatuvara yazılmayı duşundum ama cekindim acıkcası. Ben de oraya gidersem bir dizi oyuncusu olarak hor gorulurum, manken oyuncu geldi derler diye korktum.

Alıntı