Gayb guneşi Hazreti Şems'i anlayan ender yiğitlerden biri olan Sultan Veled (asıl adı Bahauddin), Hazret'i Şems'le Hazreti Mevlana'nın şeyhliği dervişliği, bilgeliği buyukluğu birbirlerine atmalarını şoyle anlatıyor.
Birgun bir mecliste babam Hazretleri, Hazreti Şems'i o kadar ovdu ki, onun makam ve mertebelerinden, keramet ve zarafetlerinden, yuce Allah'a yakınlığı dolayısıyle hitaba kitaba, kaleme kelama sığmayan anlaşılmaz hallerinden dem vurduktan sonra:
- Ayağı ruhların ustunde olan Şems-i Tebrizi'nin bastığı yere, ayağını değil başını koy! deyince, ben, buharlaşmış bir beden gibi doğru Hazret-i Şems'in odasına giderek, o gayb sultanının ellerini ayaklarını opmeye başladım! Hazret-i Şems gulumseyerek:
- Ne oluyor Bahauddin? Bu ne naz, bu ne niyaz boyle? diye sordu.
- Babam Hazretlerinin hakkınızda soyledikleri deli divane etti bizi! ... Dunyanın en buyuk, en galibi padişahı, senin sıradan bir kolendir. ...
...Hazret-i Şems:
- MevlÂna'nın benim icin soylediği doğru değildir diyemem, fakat yuce Allah'a tekrar tekrar yemin ederim ki, yuzbinlerce benim gibi Şems-i Tebrizi, onun buyukluk guneşi karşısında bir zerreden başka bir şey değildir ...
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Ayağını Değil, Başını koy
-
13-09-2019, 03:38:29