Hz. Ebubekİr’İn Bİr Cefasi
Dini Bilgiler0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Hz. Ebubekİr’İn Bİr Cefasi
-
13-09-2019, 03:37:56
Hz. Peygamber’in ashabı toplanmıştı- o sırada otuz sekiz kişiydiler-
Hz. Ebubekir, Hz. Peygamber’e, ortaya cıkıp halkı acıktan İslam’a davet etmesi icin ısrar etti.
Hz. Peygamber “Sayımız azdır” dediyse de Hz. Ebubekir ısrarında devam etti.
Nihayet Hz. Peygamber cıktı, ashabı da mescidin ceşitli yerlerine dağılarak yakınlarının aralarına katıldılar.
Bu sırada Hz. Ebubekir ayağa kalkarak halka bir hutbe okudu.
Hz. Peygamber’de oturmuş onu dinliyordu.
Bunun uzerine muşrikler, Hz. Ebubekir’e ve diğer Muslumanlara saldırıp dovduler.
Hz. Ebubekir’i o kadar cok dovmuşlerdi ki sonunda baygın duştu.
Ozellikle kotuluğuyle meşhur olan Utbe b.Rabia altı civili ayakkabılarıyla yuzune vurmaya başladı.
Sonra karnına cıkıp tepeledi.
Oyle ki Ebu Bekir’in yuzu tanınmayacak hale gelmişti.
Bunu duyan Teym oğulları koşarak gelip muşrikleri uzaklaştırdılar.
Ebubekir’i bir elbiseye sararak evine goturduler.
Onun olmeyeceğinden emin olduktan sonra mescide geldiler ve dediler ki: “Allah’a yemin ederiz ki, Ebubekir olecek olursa, bizde Utbe’yi oldureceğiz.”
Sonra tekrar Ebubekir’in yanına donup, Ebu Kuhefe ile birlikte onu konuşturmak icin akşama kadar uğraştılar.
Ebubekir akşama doğru konuşabildi ve hemen “Allah’ın Peygamber’i nasıldır?” diye sordu.
Bunun uzerine “Sen onun yuzunden bu felakete uğradın, Buna rağmen onun icin uzuluyorsun” diye azarladılar.
Annesi Ummu’l-Hayr’a da “Ona bir şeyler yedirmeye calış” deyip ayrıldılar.
………………
Ummu’l-Hayr, Ebubekir’le baş başa kaldığında ona bir şeyler yiyip icmesi hususunda cok ısrar etti.
Ebubekir ise devamlı olarak “Hz. Peygamber ne oldu?” diye soruyordu.
Annesi: “Andolsun, benim arkadaşın hakkında bir bilgim yok” dedi.
Ebubekir: “ O halde, Hattab’ın kızı Ummu Cemil’ git! Hz. Peygamber’i ondan sor!”dedi.
O da Ummu Cemil’e geldi.
Ve dedi ki: “Ebubekir senden Muhammed’in durumunu soruyor!”
Ummu Cemil (korkudan) “Muhammed’den haberim yok. Eğer istersen seninle beraber oğluna gidelim” dedi.
Ebubekir’in annesi bu teklifi kabul edince, Ummu Cemil onunla beraber Ebubekir’e geldi.
Onu olum derecesinde ağır hasta olarak gorunce, bir cığlık atarak “Allah’a yemin ederim ki, sana bu yara ve bereleri acan bir kavim kesinlikle fırk ve kufur ehlidir. Umid ederim ki Allah senin icin onlardan intikam alsın!” dedi.
Ebubekir “Hz. Peygamber nasıl?” diye sordu.
Ummu Cemil “Annen burada” diyince Ebubekir “Annemden cekinme, ondan,bir zarar gelmez” deyince, Ummu Cemil “Hz. Peygamber’in durumu iyidir dedi.
Ebubekir “O şimdi nerede?” diye sordu.
Ummu Cemil “Erkam b. Erkam’ın evindedir” dedi.
Ebubekir “Allah’a ahdım olsun ki Hz. Peygamber’i gormedikce yemek yemeyeceğim su icmeyeceğim” dedi.
Onlar ortalık sakinleşinceye kadar beklediler.
Sonra Ebubekir’i aralarına alarak Hz. Peygamber’e goturduler.
Ebubekir Hz. Peygamber’i gorunce hemen onun boynuna sarıldı ve opmeye başladı.
Oradaki Muslumanlarda Ebubekir’e sarılıp onu opmeye başladılar.
Ebubekir, Hz. Peygamber’in kendisi icin uzulduğunu gorunce “Anam babam sana feda olsun, ey Allah’ın Resulu! O fasığın yuzume vurmasından başka, bir şeyim yok. Bu benim annemdir, cocuklarına cok iyi davranır. Sen ise mubareksin, onu Allah’ın dinine davet et ve hidayet vermesi icin Allah’a dua et. Belki Allah onu, senin vasıtanla ateşten korur.” Dedi.
Bunun uzerine Hz. Peygamber once dua etti.
Sonra Ummu’l-Hayr’ı İslam’a davet etti.
Ummu’l-Hayr’da Musluman oldu.
Ebubekir, hanımı ve annesi Hz. Peygamber ile beraber Erkam b. Erkam’ın evinde bir ay misafir kaldılar.
Muslumanlar o zaman otuz dokuz kişiydiler.
Cunku Hamza b. Abdulmuttalib’de Ebubekir’in dovulduğu gun Musluman olmuştu
Selam ve Du ile …
Lokman HAMİTOĞLU