Şu hikayeyi dinle de, İran'ın Kazvin şehrinde yaşayanların huyları, adetleri ile ilgili bir şeyler oğren. Bunlar vucutlarının ceşitli yeerlerine, ellerine, omuzlarına iğne ucu ile dovme yaptırırlar. Gunlerden bir gun Kazvinlinin biri bir berberin yanına gidip "bana bir dovme yap ama canımı acıtmadan" dedi.
Berber:"Yiğidim ne şekil yapayım?" deyince Kazvinli "kukreyen aslan şekli yap dedi. Burcum aslan, bu yuzden aslan şekli yap, ama rengi koyu olsunda gorunsun" dedi.
Berber:"Vucudunun neresine yapayım?" dedi.
Kazvinli:"Omzuma yap".
Berber iğne ile işine başlayınca, iğnenin verdiği acı Kazvinlinin icine oturdu. Kazvinli yiğit inleyerek "usta! oldurdun beni. Ne resmi ciziyorsun" diye sordu.
Berber:"Aslan resmi yap dedin ya"
Kazvinli:"Neresinden başladın o zaman?"
Berber:"Kuyruğundan başladım".
Kazvinli:"İki gozum sen bırak kuyruğunu. Onun kuyruğu kuyruk sokumu derken benim kuyruk sokumum acımaya başladı. Ey vucuduma aslan resmi yapan berber, bırak da bu aslan kuyruksuz olsun. İğnenin verdiği acıyla bayılacak hale geldim". Berber, Kazvinlinin cektiği acılara aldırmadan, umursamadan aslanın başka bir organını cizmek icin iğnesini batırdı.
Kazvinli:"Şimdi neresini yapıyorsun" diyerek bağırdı.
Berber:"Yiğidim kulağını yapıyorum".
Kazvinli:"Usta, kulağı olmasa ne olacak, bırak kulağı olmasın".
Berber başka tarafa dovme yapmaya başlayınca, Kazvinli yine feryadı bastı.
"Bu ucuncusu aslanın neresi?"
Berber:"Dostum, bu seferki aslanın karnı".
Kazvinli:"Aslanın karnı olmasa ne olur?, aslan resminde karın yoksa ne fark eder?"
Berber şaşırdı, bir sure ne yapacağını bilmeden kala kaldı. Sonra ofkeyle iğnesini yere fırlattı ve "boyle terslik dunya uzerinde kimin başına gelmiştir?, olmaz ki bu.Hic başsız, karınsız, kuyruksuz aslan olur mu? Boyle bir aslanı Allah bile yaratmadı".
"Dostum, iğne acısına katlan katlanda kendi kafir nefsinin iğnesinen kurtul".
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Kazvinli Adam Dovme Yaptırırsa
-
13-09-2019, 03:30:42