Ben Nuşirevan'dan Daha Adilim
Hazreti Omer Halife-i İslÂm, Sa'd ibni Ebi Vakkas ise Mısır valisi oldu. Mısır'i İslamlaştırma ameliyesinde bir de cami yapılacaktı. Bu camiye en musait yer ise bir yahudinin yeri idi. Mısır valisi yahudinin yerine cami yapımına başladı. Yahudi caresiz bir şekilde duşunurken muslumanlardan bir zat:
-Nedir senin bu halin? diye sordu.
O:
-Bir evim vardı, başka bir şeyim yoktu. Vali şimdi oraya cami yapıyor. Ben ne yapabilirim? Şimdi acıkta kaldım, dedi.
Musluman ona:
-Sen git Medine'ye... Orada Halife Omer vardır. Derdinei ona anlat. Senin derdine mutlaka care bulur, dedi.
Yahudi daha İslamiyetin nasıl bir din olduğunu bilmiyordu. Medine'ye vardı. Halife'yi sordu, bahcede olduğunu soylediler. Gitti bahceyi buldu. Baktı ki, oarad bir adam calışıyor, yanına yaklaşıp:
-Ben Halife Omer'le goruşmek istiyorum, dedi.
Ona gore hukumdarın tarlada ne işi vardı. Karşısındaki:
-Derdini anlat! Omer benim, dedi.
Yahudi derdini anlatıp, bir care bulunmasını soyleyince Hazreti Omer, ofkelibir şekilde , bir kemiğin uzerine bir şeyler yazıp adamın eline verdi:
-Gotur bunu valiye ver, dedi.
Yahudi bu yazışmadan pek bir şey anlamamıştı. Bundan bir şey cıkmaz, diyordu kendi kendine...
Mısır'a gelip kemiği Sa'd ibni Ebi Vakkas'a verince, vali cok korkmuştu. Hemen evi eskisinden daha guzel bir şekilde tamir etti ve yahudiye verdi. Hemde memnun etmek icin bir miktar yardımda bulundu. Hazreti Omer'in gonderdiği kemiğin uzerinde sadece şu iki kelime yazılı idi:
-Ben Nuşirevan'dan daha adilim!...
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Ben Nuşirevan'dan Daha Adilim
-
13-09-2019, 03:26:27