Turk Sanat Muziği Şarkıları İsimleri
Turk Sanat Muziği Şarkıları

Aşkımı bilmedin Aşkımın ilk baharı Aşkın kanununu Aşığım sana Aşık oldur Bağa girdim ay cıktı Bağa girdim kamışa Bağdat yolu Bahar bitti guz bitti Bahar geldi gul acıldı Bahar gelmiş neyleyim Bahar meltemidir, başımda esen Baharda bu yıl bir melÂl var Baharı beklerken omrum kış oldu Baharı bekleyen kumrular gibi Baharın zamanı geldi Bahcemde acılmaz Bahriyeli Bak yeşil yeşil Bak yine gecti bahar Bakmıyor ceşm-i siyah feryÂde Bakışı cağırır beni uzaktan Bana aşkı soruyorsun Bana bir zalimi leyla diye Bana canım dunyaları verseler Bana yardan vazgec derler Bekledim de gelmedin Ben bûy-i vef bekler Ben gamlı hazan Ben kalbimden başka yerde Ben kalender meşrebim Ben kuskunum feleğe Ben seni unutmak icin sevmedim Benden ayrılsan da yine Beni attın ay gız ateşe Beni bırakıp burada gitme guzeller guzeli Beni kor kuyularda merdivensiz bıraktın Beni sana bağlıyor Benim gonlum bir kelebek Benim gozum sende Benim yarim gelişinden bellidir Benimde canım var bende insanım Benli Benzemez kimse sana Beyoğlunda gezersin Biliyorsun bir zamanlar Bilmem bu gonulle ben Bilsem donup geleceksin Bin gul cıkarırdım sana kalbimdeki kulden Bir alev, bir ışık senin bakışın Bir bahar akşamı Bir capkın elinde Bir demet yÂsemen Bir denizki gozlerin Bir dert gibi akşam suların Bir dunya yarattım Bir fincan kahvenin Bir gun gelecek sende beni anlayacaksın Bir gun karşılaşırsak Bir gun o guzel şÃ‚d edecek Bir gun sevdiğimi anlayacaksın (gucume gidiyor boyle yaşamak) Bir guneş bahtıma Bir ihtimal daha var Bir ilkbahar sabahı Bir kac damla gozyaşı Bir kara gozluye ay balam Bir kerre bakanlar unutur Bir kızıl goncaya benzer Bir neşe umdu gonul Bir nigah et Bir peri masalı kulaklarına Bir sabah bakacaksın ki Bir sabah istiyorum Bir sevda geldi başıma Bir sevgili uğruna Bir sır saklı gozlerinde Bir tatlı tebessumun Bir vefasız yare duştum Biraz kul, biraz duman Biz camlıcanın uc guluyuz Biz heybelide her gece Boşuna duşmedik seninle dile Bu akşam butun meyhanelerini dolaştım istanbulun Bu akşam gun batarken gel Bu kadar yurekten cağırma beni Bu kış hanım Bu ne sevgi ah bu ne ızdırap Bu sevdanın yerine bundan sonra hasret var Bu yara başka yara Bugun yine gonlumun bahcesinde Bugunum yarınım herşeyim sensin Bunca guzel icinde Burası agora meyhanesi Bursalımısın kadifeli gelin Buyuleyen gozlerinle Boyle mi esecekti son gunumde bu ruzgar Boyle sevmek olmaz ki CÂn rakibi Canımın yoldaşı ol Cemre Civelek Camlarda şafak rengi gibi Camlıca yolunda aşığı kolunda Capkınım hovardayım Carşambayı sel aldı Caya iner ağlarım Cayır ince bicemedim Cerkez kızı Cile bulbulum cile Cok geceler bekledim Cok sevdim seni cok sevdim inan Cok yalnızım Cok uzgunsun arkadaş bir derdin mi var Cubuğum yok Cıksam şu dağların yucelerine Cozulme zulfune ey dil-rub Dağlar dağlar Daha benden ayrılmadan Dalgalandımda duruldum Dalınsa solarken akşamın gulu Dane dane benleri var yuzunde Dargın ayrılmayalım Darıldın mı gulum bana Değdi saclarıma bahar ciceği Dediler zamanla hep azalırmış sevgiler Derdimden anlayan yok Derdimi anlatırdım Derdimi ummana doktum Dereler cağlar oldu Dert ortağım benim Dertleri zevk edindim Dertli Dertliyim ruhuma hicranımı Dilimi bağlasalar anmasam hic adını Dilşad olacak diye Dumanlı dumanlı oy bizim eller Duydum ki unutmuşsun Dun gece mehtaba dalıp Dunyada biricik Duriyemin guğumleri kalaylı Dışarda bir yaz yağmuru Duşunurken seni yuzum guluyor Dok zulfunu meydana gel Donulmez akşamın ufkundayız El cek tabib Ela gozlerine kurban olduğum Elbet bir gun buluşacağız Ellere uzaktan bak Ellerim boyle boş Elveda Enduluste raks Enginde yavaş yavaş Erişti nevbahar eyyamı Erkilet guzeli Eski dostlar Estergon kalası (kalesi) Ey but-i nev eda Ezelden aşinanım Fariğ olmam Fındıklı bizim yolumuz Gamzedeyim deva bulmam Gec buldum cabuk kaybettim Gecenin matemini Gecmesin gunumuz Gecsin gunler haftalar aylar mevsimler yıllar Gecti aylar gecti yıllar Gecti sevdalarla omrum Gel gonlumu yerden yere Geldim ekin bicmeye Gelen vurdu giden vurdu Gelincik cılgın aşkım Gelmedin bir kerreden Gelse o şuh meclise Gemilerde talim var Gemim geliyor baştan Gezdiğim dikenli aşk yollarında Gezer dolaşırsın Girdim yarin bahcesine Gizli aşk bu Gonca guller takın gel Gurbet icimde bir ok (Buruk acı) Gurbet o kadar acı Gurub etti guneş GUCENDİM SANA Gul ağacı değilem Gulizar Guller ağlasın Gulmedi bahtım yine Gulunce gozlerinin Gulunce gozlerinin ici guluyor Gulyuzlulerin şevkine Gulşen-i husnune kimler varıyor Gun gelir de beni Gunah bende kusur bende Gunbegun yaşanan Gunduzum seninle gecem seninle Guneşin kavurduğu bir garip aşığım ben Gunlerdir icime coktu ayrılık Guzel bir goz beni attı bu derin sevdaya Goklere ucalım gelde sevgilim Gokyuzunde yalnız gezen yıldızlar Golgesinde mevsimler Gonlum seher yeli gibi Gonlume gir doğ guneşim Gonlumun ezhar icinde gul gibi dildarı var Gonlumun icindedir Gonlumun şarkısı Gonul ne icindir Gonul penceresinden Gonul şarkıları Gorduğumde başımı cevirdiğim gun olur (Gurur) Gordum seni bir gun Gormedim omrumun asude Goze mi geldim Gozleri aşka gulen Gozlerimden Gozlerin bir icim su Gozlerin doğuyor gecelerime Gozlerin hayran bakarmış Gozlerinin icine başka hayal girmesin Gozyaşımda saklısın Gozumde dinmeyen yaşlardan başka Hala yaşıyor kalbimin en gizli yerinde Hanceri aşkınla Hani bir gun gelecektin Hani yosun rengi gozlerin Hasreti yıllara sor Hasretin kurumuş bir nehir gibi Hasretinle yana yana (Gozlerimde tutuyorsun) Hastayım yaşıyorum Haticem sacların Hatıralar sarmış dortbir yanımı Hatırla ey peri Hatırlarmısın beni bir zamanlar Havada bulut yok Hayal icinde akıp gecti Hayat bazen tatlıdır Hayat veren can gibi Hep ağlattı beni kaderim Hep sen geleceksin diyerek Her gece yollarda gozledim seni Her halinle her şeyinle guzelsin Her mevsim icimden gelir gecersin Her seferinde hep boyle Hic sorma bugun yine senleyim Hicbir şeyde gozum yok Hicran oku sinem deler Hicranla tutuş bağrımı yak Husranla gonul hep inler Işıl ışıl gozlerinde siyah sacın rengim İcimde nice uzun yılların ozlemi var İcimdeki ozlemi İcin icin yanıyor İctim suyunu İki elim kanda olsa gelirim İmkansız İnan inan ki kimse bana senin İndim havuz başına İndim havuz başına İnleyen nağmeler İnleyen nameler İnsanda şans olacak İntizar İsmini kağıda yazamıyorum İstanbul sokakları Kacsam bırakıp senden uzak yollara Kadeh kadehlere vur dostum Kadehinde zehir olsa, ben icerim bana getir Kader Kader diyemezsin Kadere bak Kaderimde hep guzeli aradım Kadın Kal bu gece Kalamış Kalbe dolan o ilk bakış Kalbim yine uzgun Kalbimde gizli bir sevgili arar Kalbimi kıra kıra Kalplerden dudaklara yukselen Kanaryam guzel kuşum Kanımda kıvılcım Kapıldım gidiyorum Kapın her calındıkca Kapına kırmızı bir gul bıraktım Kara bulutları kaldır aradan Karabiberim Karanfil oylum oylum Kardeş gibi sev beni Kaşın gozun şoyle dursun Kederden mi neden bilmem Keklik Kim demiş ki sevgiler ayrılıklarla biter Kimseye etmem şikayet Kirpiğine surme cek Kirpiklerin golgesi gullerle Koklasam saclarını bu gece Kopardılar bizi birbirimizden Kumruları dinledim (Şarkılara sordum) Kır atıma bineyim Kırmızı gulun alı var Kıskanırım seni ben Kız sen geldin cerkeşten Kız sen istanbul'un neresindensin Korfezdeki dalgın suya bir bak Leyla bir ozgecandır Leylakları sumbulleri Lezzet almış Makber Maksadım birazcık yine naz yapmaktı Mavi boncuk Mehtaba burunmuş gece Mehtaplı gecelerde Menekşe gozler hulyalı Menekşelendi sular Mevsimler yas tutup Meyhanede kaldık Mihrabım diyerek Muhabbet bağına Muntazır teşrifine Mumkun mu unutmak guzelim Nasıl gecer sensiz bu yaz Nasıl gecti habersiz Nazlı bir cicek gibi Ne bildim kıymetin Ne dert kalır ne huzun Ne emelim ne arzum (Arım balım peteğim) Ne gelen ne soran var Ne kadar sevdiğimin farkına varmadın mı Ne zaman geleceksin Neden boyle olduk yıllardan sonra Neden hic dinmiyor Neden sacların beyazlamış arkadaş Neler ettin sen neler Nereden sevdim o zalim Nerelerde kaldın ey servi nazım Neyleyim koşku neyleyim sarayı Neyleyim neyleyim Nicin baktın bana oyle Nicin mahsun bakarsın Nihansın dideden ey mesti nazım O ahu bakışlara O guzel gozlerinde şimdi başka bir aşk var Odasına girdim fincan elinde Oldu mu ya Olmaz ilac sine-i sad pareme Olmaz ki bu kadarda olmaz ki Oyun bitti Olursem yazıktır Omrum cicek aşk bağında sevmesini bilmedin Omrum seni sevmekle nihayet bulacaktır Omrum senin olsun Omrumu calan yıllar Omrumuzum son demi Omrumuzun son demi son baharıdır artık Once sen unut Oyle guzel ki gozlerin Oyle yeşil gozleri vardı Oyle ozledim ki sevgilim seni Ozledim teninin kokusunu ozledim Pek muzdaribim Pek revadır Pencere acıldı bilal oğlan Pencereden kuş uctu Pencerenin perdesini Pişman olur da bir gun Ruhuma gecenin matemi doldu Ruya gibi ucan yıllar Ruyalarda buluşuruz Ruzgar kırdı dalımı Ruzgar susmuş ses vermiyor (Gokyuzunde duman duman bulutsun) Ruzgar soyluyor şimdi Ruzgar uyumuş Sacların hayatımın neşesiyle orgulu Sacların tarumar gozlerinde nem Saclarına bağlanalı ey peri Sacının tellerine gonlumu taktı kader Sahilde o hoş buseleri Sakın donme geriye Samanyolu Sana bilmem ki neden hic doyamam Sana bir buse vermedim diye Sana gonul borcum var Sandalım geliyor Sarahaten acaba soylesem Sarmaşık gulleri Sarı guller Sarı kurdelam sarı Sazlar calınır Camlıcanın bahcelerinde Sebepsiz ayrılık Sen beni cok ararsın cok ağlarsın sevgilim Sen benim gonlumde acan son guldun Sen bu yerden gideli Sen dunyalar guzeli Sen hep beni mazimdeki halimle tanırsın Sen kimseyi sevemezsin Sen nazla gezerken guzelim Senden bilirim Senden sadece beni sevmeni istiyorum Senede bir gun Seni andım bu gece kulakların cınlasın Seni aşksız bırakmam Seni ben ellerin olsun Seni ben unutmak istemedim ki Seni kırda gormuşler Seni sevda ciceğim Seni seven olabilir Seni sordum yıldızlara Senin aşkın benim aşkım Seninle bir sonbahar Seninle buluşmamız Seninle duştum dile Sensizliği ben secmedim Sevdadır bu kalbe dolan Sevdi gonlum ey melek-haslet seni Sevdiğim cemalin Sevdikce seni omrum artar ey yar Sevemedim kara gozlum Sevemez kimse seni Seven ne yapmaz Sevenler hic unutmaz Sevenler mesut olmaz Severek ayrılalım Sevgi dolu şu gonlum Sevgilim desen bana Sevgilim sensizliğimi Sevgimizin aşkımızın Sevginin cicekleri birer birer acılır Sevilde sevme Sevmekten kim usanır Sinemde bir tutuşmuş Sizden biri Son umidim de bitti Sonbaharı bir genc kızla Sus kalbim sus artık yeter Susamış topraklar gibi gonuller Suzul guzel suzul de gel Suzup suzup de ey melek Sonmez artık yureğimde yanar bu sonsuz ateş Soyle bana yağmur gozlum Soyleme bilmesinler Soyleyemem derdimi Soz verirsin severek Şarap ic gulfeminde guller acılsın Şarkılar seni soyler Şarkılardan fal tuttum Şarkımı senin icin Şimdi uzaklardasın Şu dağlar ulu dağlar Şu dağları delmeli Şu gelen atlı mıdır Şu guzeller guzeli Şu seven kalbin feryadını duy Tac olsan başıma takmayacağım Tadı yok sensiz gecen Talihin elinde oyuncak oldum Tanburam Tel tel taradım zulfunu Telgrafın telleri Tez gecse de Turnalar Ufacıktın tefeciktin Ufkumu aydınlatan yıldız gibisin Unutmadım seni ben Unutturamaz seni hic bir şey Unuturum diye yorma kendini Uyur daim uyanmazdı Uzadı geceler sabah olmuyor Uzun yıllar bekledim hakikat oldu ruyam (Manolyam) Uskudara gider iken Uzulduğun şeye bak Vardar ovası Varmı hacet Veda busesi (hani o bırakıp giderken seni) Viran olan kalbimde Vurgun Vucud ikliminin sultanısın sen Yağdır mevlam su Yadeller aldı beni Yağmurlardan buluttan Yaktın beni canevimden Yalan Yalan dunya Yalan yalan değil Yalnız bırakıp gitme Yalnızım yalnız artık sensiz Yanakların cicektir gonlum bir kelebektir Yangın olur biz yangına gideriz Yanıyor mu yeşil koşkun lambası Yar sacların lule lule Yar senden kalınca ayrı Yaz gunleri en tatlı hayaller Yemeni bağlamış telli başına Yemenimde hare var Yemin ettim bir kere Yeşil gozlerinden muhabbet kaptım Yeşil ordek gibi Yine bir gulnihal Yine bu yıl ada sensiz icime sinmedi Yine hazan mevsimi geldi Yine mevsimler donecek Yine neşe-i muhabbet Yine yakmış yar mektubun ucunu Yoksun diye bahcemde cicekler acmıyor bak Yollar uzak gelemedim Yollarda aradım izlerini Yollarına gul doktum Yunus gibi (Sana oyle hasretim ki) Yıldızların altında Yıldızlı semalardaki haşmet Yıllar ne cabuk gecti Yıllar sonra rastladım cocukluk sevgilime Yıllar yılı hep yalvarır dururum (Sen sağol) Yıllardır bekliyorum Yılları durduracak (bir sevgi istiyorum) Yureğime gomdum seni Yureğime kor duğumler atılmış Yuru dilber yuru Yuzume bakma oyle Yuzun pembe gullerden Zeytin gozlum Zor dostum zor