İbret Dolu Bir Oyku:
♥ Bir gun İslam dunyasının en buyuk kutuplarından (Kutbul-Ârifînden olan) Muhyittîn-i Arabî Hazretleri kabristan ziyaretinde bulunduğu sırada kucuk bir cocuğun bir mezarın uzerine kapanıp hungur hungur ağladığını gorur. Allah dostu buyuk evliya Muhitîni Arabî Hazretleri o cocuğun neden ağladığını bildiği halde yinede ona ağlamasının sebebini sorar. Cocuk ‘ bu mezarda annem yatıyor ve burada ona azap ediyorlar buyuk işkence goruyor’ der. Bunun uzerine Muhyittîni Arabî Hz.leri Yarabbi, ‘Bu mezarda Cehennem ateşi var. Hadîsi Şerifte’Kendisi icin veya bir başka Musluman icin yetmiş bin kelime-i tevhit okuyanın gunahları affolunur’ buyuruluyor. Yetmiş bin Kelime-i Tevhid okumuştum ve sevabını kimseye bağışlamamıştım, bu kadının gunahlarının affı icin bağışlıyorum’ dedikten sonra, o ağlayan feryad eden cocuk birden sevinc ve neşeye boğulur ve koşarak gelir Muhyittînin Arabî Hazretlerini boynuna sarılarak annemi affettiler’ der. Bunun uzerine İbni Arabî Hazretleride Allah’a şukurler olsun, bu guhahkar kadın Kelime-i Tehlil (Tevhid) sayesinde gunahtan ve buyuk azaptan kurtuldu der.
ALINTI
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- İbret Dolu Bir Oyku
-
13-09-2019, 03:24:26