Eskiden bir adam hayvan dilini oğrenmeyi cok istemiş.O zamanlarda evliyaullahmı peygambermi varmış bilemicem ona bu sırrı veren odu..bu adam cok istemiş bu velizattan ama adama demiş sen bu hayvan dilini kaldıramazsın iş acarsın(bela gelir)....adamda demişki sen merak etme ben hallederim amacı hayvan dilini kullanıp hayvanlarla iletişim kurmak(bu hayvan dili hz.suleyman ve hz.adame verilmiş)neyse bu adam hayvan dilini oğreniyor.ve başlıor ..sonrada bu adamın inekleri varmışş.ajırın yanından gecerken inekler kendi arsında konuşuyorlarmış.sakat inek le sağlam inek varmışş.sağlam inek demişki otekine ben bugun hasta numarasu yapıcam kurtulcam die hava atıormuşş sakat ineke.sakat inekte sesini cıkaramıyor tabiki.(hayvanlar insanlarda hayvan dili oldugunu bilmezler hayvanlarla konuşursan ole anlarlar).neyse sahibi bunları duyuyo ve cok guzel oldu demiş benim hayvan dilini bilmem.ve allaha şukrediyormuş sevincinden sonra sağlam inek hasta numarası yapıcakya yerinden kalkmamışş ama sakat inekk calışıyormuş.sahibte sakat ineki calıştıttırmamışş o numara yapan ineki calıştırmış hemde sopayla cok calışsın diee.sonra adam evine girerken bahcede kedi-kopek aralarında diyomuşki bu adamın ineklerinden birisi olecek adamda korkuyor bi inekim olcek madem olcek bunu kasaba satıyimda parasını alıyım zarara girmeyeyim sonra sağlam ineki goturup kasaba kestirio sonra bu kedi kopek yine aynı konuşmayı yapmış adam yine ineki alıp kasaba goturmuş ve kestirmiş yine kedi kopek yine aynı konuşma ve yine kasaba goturmeler..Sonrada bu kedi-kopekin lafında şunlar gecmiş adamda bunları hep duyuyuormuşş laf şu:yarın bu sahib yabi adam olcek adam bi korkmuş bi korkmuş ve ole olmuş adam yarın olmuş..Olay şu hayvan dilini oğrenmesedi..bunları duymuyor olcaktı ve ineki kestirince bela başka ineke gecio onu kestirince yine bela başka ineke gecioo sonrasında bela adama gecioo inekleri kestirmesedii..o ilk inek hastalıktan olup gidecektii.adamın merakı olumle bitti ..ve dediği doğru cıktı bu hayvan diliyle başa cıkamassın