Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Uretim Genel Mudur Yardımcısı Dr.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Uretim Genel Mudur Yardımcısı Dr. Talat Şenturk, Turkiye'nin mantar uretiminde en buyuk rakibinin Cin olduğunu soyledi.
Şentur, Pamukkale Universitesi (PAU) Kongre ve Kultur Merkezi'nde duzenlenen 9. Turkiye Yemeklik Mantar Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Turkiye'nin yıllık mantar uretiminin 33 bin ton civarında olduğunu belirtti.
İhracatın yıldan yıla değişiklik gosterdiğini ifade eden Şenturk, şunları soyledi:
"Mantar ihracatı yıldan yıla 174 ton ile 1340 ton arası, reel olarak da 4,3 milyon ile 11,3 milyon dolar arasında değişiyor. Turkiye'nin mantar uretiminde dunyada en buyuk rakibi Cin'dir."
PAU Mantar Araştırma ve Uygulama Merkezi Muduru ve Kongre Duzenleme Kurulu Başkanı Doc. Dr. Kutret Gezer ise Turkiye'de kultur mantarı yetiştiriciliğinin 35 yıldan beri yapılmakta olduğuna dikkati cekerek, son yıllarda mantar uretim miktarının ve ceşitlerinin artmasıyla birlikte tarımsal urunler icerisinde onemli bir yer tutacağını ifade etti.
Kongreye Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Pamukkale Universitesi Rektoru Prof. Dr. Huseyin Bağcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Muduru Sezgin Kutlu, Orman Bolge Muduru Mumtaz Kanat, PAU Mantar Araştırma ve Uygulama Merkezi Muduru Doc. Dr. Kutret Gezer, akademisyenler, oğrenciler ve cok sayıda davetli katıldı.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Tarım ve Hayvancılık
- 9. Turkiye Yemeklik Mantar Kongresi