Stajyer avukat iken Bediuzzaman Said Nursi'yi Eskişehir hapishanesinde ziyaret eden Kemal Taner ondan kendisine bir keramet gostermesi istemiş.. ()Necmeddin Şahiner, Son Şahitler

Stajyer avukat iken Bediuzzaman Said Nursi'yi Eskişehir hapishanesinde ziyaret eden Kemal Taner ondan kendisine bir keramet gostermesi istemiş.. ()Necmeddin Şahiner, Son Şahitler
Bediuzzaman Said Nursi, kendisinden keramet gostermesini isteyen stajyer avukat Kemal Taner'e keremat gostermek yerine aşağıdaki nasihatta bulunmuş.
Neckettin Şahiner'inSon Şahitler adlı kitabında yer verdiği hatıraya gore, Kemal Taner, o gun yaşadıklarını şoyle anlatıyor: "Hapishaneye yanına goruşmeye gitmiştim. Namazı yeni kılmış, tesbih cekiyordu. Elini optukten sonra kendilerine dedim ki: 'Efendim, size bircok keramet gosterir, diyorlar. Halbuki ben sizden herhangi bir harikal hal ve vezayit gormedim. Eğer boyle birşey gosteriyorsanız, bana da gosterin, mesel şu elinizdeki tesbih kendi kendine yurusun.'
"Bediuzzaman tebessum etti. Bana temsilî şu hikÂyeyi anlattı:
"Bir adamın cok sevdiği, sevimli, sevgili bir tek oğlu varmış. Adam bu kıymetli yavrusuna, cok değerli bir hediye almak icin, kuyumcu dukkÂnına goturmuş, Cok ceşitli elmas ve mucevherattan hangisini beğenir ve isterse oğluna alacakmış.
"Mucevherat dukkÂnında, kuyumcu adam, dukkÂnı suslemek icin; tavana, cok ceşitli renklerde, kırmızı, yeşil, mavi, mor, pembe, sarı her renkte buyuk balonlar asmış. Cocuk dukkÂna girince mutemadiyen tavandaki balonlara bakarak, 'Baba ben bu balonlardan isterim' diye tutturmuş, başlamış ağlamaya. Adam, 'Oğlum, ben sana cok pahalı ve kıymetli, elmas, mucevher alacağım' diyormuş, Cocuk ise, 'Ben balon isterim' diye ağlayıp duruyormuş. Bu misali bana anlatan Bediuzzaman, sozlerine devamla:
"Ben Kur'Ân'ın elmas ve mucevherat dukkÂnının bekcisiyim, dellalıyım. Ben baloncu değilim. Benim dukkÂnımda, benim pazarımda, Kur'Ân'ın ebedi ve olumsuz elmasları var. Ben bunlarla meşgulum. Ben Kur'Ân nurunu ilÂn ediyorum, balonculuk yapmıyorum' dedi.
"Bediuzzaman'ın ne demek istediğini anlamıştım, yaptığım hareketten dolayı mahcup olmuştum.