Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bazı peynir turlerine hayvan ic yağı katıldığı iddialarına ilişkin yapılan denetimlerde boyle bir durumun olmadığını bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bazı peynir turlerine hayvan ic yağı katıldığı iddialarına ilişkin olarak, şu ana kadar yapılan kontrol ve denetimlerde boyle bir durumun tespit edilmediğini, ancak bakanlığın denetim ve kontrollerini artırdığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı acıklamada, son gunlerde ceşitli basın yayın organlarındaki, bazı peynir turlerine hayvan ic yağı katıldığı yonunde haberlere acıklık getirildi.

Bakanlıkca sut ve sut urunleri imal eden işyerlerine yonelik uretmiş oldukları tum urunlerin Turk Gıda Mevzuatı'na uygun olup olmadığını tespit etmek maksadıyla rutin denetim ve kontroller gercekleştirildiği belirtilen acıklamada, şu ana kadar yapılan bu kontrol ve denetimlerde haberde iddia edildiği gibi bir durumun tespit edilmediği ifade edildi. Acıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ancak Bakanlığımız konuyu bir ihbar olarak değerlendirerek tuketicinin yanıltılması ve haksız rekabetin onlenmesi amacıyla konuyla ilgili harekete gecmiş olup, peynir uretim tesisleri başta olmak uzere denetim ve kontrollerini artırmıştır. Yapılan kontrollerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılması halinde kamuoyuyla paylaşılacaktır."