Dana once verildimi bilmiyorum ama paylaşmak istedim hayvanları ayırt etmeden cok seven birisiyim bunu okuyunca onlara karşı sevgim 10 kat artti ozellikle kedilere.bu sadece bi rivayettir.
Muezza cok muhtemelen bir sokak kedisi.. Mekkenin kavurucu sokaklarından Hz. Muhammedin ilgisi ile kurtulmuş. Kendisi de sıkı bir kedi dostu olan ve hadisleri aktaran Abu Hurayra (anlamı " kedi babası " demektir) Hz. Muhammedin kedilerin ticari alım satımını yasaklattığını soyler.
Anlatılanlara gore peygamber efendimizin kedisinin ismi Muezza ' dır.. Hz. Muhammed kedisi Muezzayı o kadar cok severmiş ki, Muezza bir gun sedirde oturan Hz. Muhammedin giysisinin ucunda uyuya kalınca kediye kıyamayan Hz. Muhammed, giysisini keserek sedirden kalkmayı tercih etmiş.
Yine onun vasıtasıyla aktarılan bazı hadislerde " kedisine eziyet eden bir kadının cehennemde cektiklerinden " bahsedilir. Mesaj oldukca acıktır. Kedilere iyi muamele şarttır
Bir yılan Hz. Muhammede gelmiş ve kendisinden yardım istemiş. Hz. Muhammed de yılana yardım etmiş. Fakat yılan Hz. Muhammed’i sokmaya kalkışmış. O sırada bir adam yetişip kedisini yılanın uzerine salmış. Yılanın zehirli ısırığından kedi sayesinde kurtulan Hz. Muhammed kedinin sırtını okşamış. O gun bugundur kediler sırt ustu yere duşmezlermiş.
Hadislerde peygamberimizin cevresinde vahşi ve buyuk kedilerinde oldugunu oğreniyoruz. Hatta bu kedilere o kadar musamaha gosterirmiş ki, kediler eşi Hz Aişe ekmek yaparken eve girer yaptıgı ekmeği alır gotururlermiş... (Şimdi aynısı olsa kac kişi o kediyi kovalamaz acaba? Ki burda bahsedilen vahşi bir kedi)
İnsanoğluna "oldurmemeyi, incitmemeyi, onun yerine sevmeyi, cok sevmeyi" oğretmeye calışan Hz.Mevlana'nın velilerinden biri de Pir Esad Sultan ya da halkın arasında yayılan lakabı ile Pisili Sultan'dı. Pisili Sultan lakabı boşuna değildi, tıpkı Hazreti Muhammed ile ilgili hadisleri bizlere aktaran Kedi Babası lakaplı Ebu Hureyra gibi. Pisili Sultan kedileri cok severdi. Cok sevdiği kedisi de olumunden sonra sandukasının hemen sol tarafına ayak ucuna gomulmuştu.
Evde Kedi beslenebilirve sevaptır. Cocukların merhamet duygusunun gelişmesine katkıda bulunurlar. Nitekim Evliya Zatlarin cogunun etrafinda ve evinde kediler vardı...ALINTI
ALLAH (c.c) der ki; Hayvanlar benim sessiz kullarımdır. Onlar şimdi zulme susuyorlar ama hesap gunu konuşacaklardır!.."
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Peygamber Efendimizin Hayvan Sevgisi ve Muezza nın Hikayesi
-
13-09-2019, 03:18:24