Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bazı peynir turlerine hayvan ic yağı katıldığı yonundeki haberler uzerine harekete gecerek, denetim ve kontrollerini artırdı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bazı peynir turlerine hayvan ic yağı katıldığı yonundeki haberler uzerine harekete gecerek, peynir uretim tesisleri başta olmak uzere denetim ve kontrollerini artırdı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bazı peynir turlerine hayvan ic yağı katıldığı yonundeki haberler uzerine harekete gecerek, peynir uretim tesisleri başta olmak uzere denetim ve kontrollerini artırdı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, son gunlerde ceşitli basın yayın organlarında bazı peynir turlerine hayvan ic yağı katıldığı yonundeki haberler uzerine yazılı acıklama yaptı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak sut ve sut urunleri imal eden işyerlerine yonelik uretmiş oldukları tum urunlerin Turk Gıda Mevzuatı'na uygun olup olmadığını tespit etmek maksadıyla rutin denetim ve kontrollerin gercekleştirildiği belirtilerek, şu ana kadar yapılan bu kontrol ve denetimlerde haberde iddia edildiği gibi bir durum tespit edilmediği vurgulandı. Acıklamada, "Ancak bakanlığın konuyu bir ihbar olarak değerlendirerek tuketicinin yanıltılması ve haksız rekabetin onlenmesi amacıyla konuyla ilgili harekete gecmiş olup, peynir uretim tesisleri başta olmak uzere denetim ve kontrollerini artırmıştır. Yapılan kontrollerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılması halinde kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi.