Bir harpte Hazreti Ali (r.a.) bir kÂfirle carpışıyor ve kÂfir usta bir savaşcı olduğu icin bir turlu mağlup edemiyordu. Tam karşı karşıya geldikleri bir sırada Hazreti Ali:
— «Ya Allah!» diyerek kÂfirin uzerine hucum edip yere yatırdı. Cıkıp goğsu uzerine oturduktan sonra hancerini cıkarıp geberteceği sırada kÂfir Hazreti Ali'nin yuzune tukurdu. KÂfir, bunu Hazreti Ali gazaba gelsin de; daha cabuk oldursun diye yapmıştı.
Hazreti Ali hemen kÂfirin uzerinden kalkarak onun da ayağa kalkmasına musaade etti. KÂfir şaşırmıştı:
— Ya Ali, ben seni kızdırmak icin yuzune tukurdum, sense beni tam oldureceğin sırada serbest bıraktın. Bunun sebebi nedir? diye sordu. Hazreti Ali kÂfire şu cevabı verdi:
— Ben bu harp meydanında Allah rızası icin carpışıyorum... Sen yuzume tukurduğun zaman icimde sana karşı bir hissi nefret belirdi, seni oldurmuş olsa idim Allah icin değil de nefsime yapılan hakaretten dolayı oldurmuş olacaktım. Bundan dolayı seni oldurmekten vazgectim, dedi.
KÂfir Hazreti Ali'nin bu Âlicenaplığına hayran kalarak İslÂmiyeti kabul edeceğini ve İslÂm dinini ta'rif etmesini istedi. Hazreti Ali İslÂmiyetin şartlarını oğretip adam şehadet kelimesi getirerek musluman oldu. (LuTfeN saYfayı beğenirmisiniz ) http://www.facebook.com/profile.php?...43874555660253
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- ibretlik kıssa dini hikayeler
-
13-09-2019, 03:16:21