Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Turkiye Kooperatifcilik Stratejisi ve Eylem Planını acıkladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Turkiye Kooperatifcilik Stratejisi ve Eylem Planını acıkladı.
Turkiye Kooperatifcilik Stratejisi ve Eylem Planı toplantısına katılan Başbakan Erdoğan, Turkiye Kooperatifcilik Stratejisi ve Eylem Planını acıkladı. Erdoğan, kooperatifleri etkin bir yapıya kavuşturmak istediklerini belirterek, strateji ve eylem planının Gumruk ve Ticaret Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Cevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan ortak calışma ile yurutulduğunu soyledi. Yeni kooperatifcilik stratejisinin odağında kooperatifciliğin imajını olumlu yonde geliştirmek, ve kooperatifcilere refahı sağlamak olduğunu vurgulayan Erdoğan, "7 stratejiden ilki kamu teşkilatlanmasını ve kooperatiflerin hizmet
sunuş bicimini yeniden yapılandırmak, ikincisi eğitim, bilgilendirme ve araştırma geliştirme faaliyetlerini geliştirmek, ucuncu strateji kooperatiflerin orgutlenme kapasitesini ve aralarındaki işbirliğini imkanlarını artırmak, kooperatifleri ekonominin her sektorunde aktif yapmak, dorduncu strateji, kooperatiflerin sermaye yapılarını kredi ve finans guclerini yukseltmek, beşincisi daha işlevsel bir ic ve dış yonetim sistemi
oluşturmak, altıncı strateji kooperatiflerin kurumsal ve profesyonel yonetim kapasitelerini artırmak, yedinci strateji ise,
kooperatifciliğimizin mevzuat alt yapısını uluslar arası duzeye uygun hale getirmek" dedi.