İdil Yiğitbaşı, odulu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker'in elinden aldı.

Sut pazarının lider markası Pınar Sut, Turkiye Gıda İşverenleri Sendikası'nın (TUGİS) duzenlediği 'Tarımsal Kooperatifler Dunyayı Beslemenin Anahtarıdır' temalı Dunya Gıda Gunu'nde, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Orgutu (FAO) tarafından ' Gıda Sektorune Katkı Odulu'ne layık goruldu. Yaşar Holding Yonetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, odulu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker'in elinden aldı.

Birleşmiş Milletler Dunya Gıda Gunu, TUGİS tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler FAO Turkiye Temsilciliği'nin işbirliği ile 16 Ekim 2012 Salı gunu yapıldı. 'Tarımsal Kooperatifler Dunyayı Beslemenin Anahtarıdır' temasıyla duzenlenen Dunya Gıda Gunu, yetkililer ve sektor profesyonellerini bir araya getirdi.

Tarım kooperatifleri konusunun tum detaylarıyla masaya yatırıldığı Dunya Gıda Gunu'nun sonunda tarım kooperatiflerinin gelişimi icin calışmalarından dolayı Pınar Sut, 'Gıda Sektorune katkılarından dolayı odule layık goruldu. Yaşar Holding Yonetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, odulu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker'den aldı.

Odul hakkında acıklama yapan Yaşar Holding Yonetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, "Pınar Sut olarak Turkiye'de modern sut sanayisinin kurucusuyuz. 1973 yılından beri sut ureticileri ve kooperatifler ile yakın ilişki icerisindeyiz ve entegre bir bicimde calışmalarımızı surduruyoruz. İzmir ve Eskişehir fabrikalarımız icin 22 bini aşan sut ureticisiyle işbirliğimiz bulunuyor. Ureticilerin emeğini tam anlamıyla değerlendirip onları daima destekleyerek Turkiye'de sut uretiminin artmasına katkı sağlıyoruz. Turkiye'nin lider sut markası olarak, katkımızın Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Orgutu tarafından odullendirilmesi bizim icin cok anlamlı" diye konuştu.

Sut sektorune katkılarını arttırmak icin yatırım planlarını devreye aldıklarını aktaran Yiğitbaşı, "Yakın zamanda yapacağımız Şanlıurfa yatırımıyla bu odulun bize yuklediği sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz ve daha cok ureticiyi ekonomiye kazandıracağız. Bu surecte İzmir ve Eskişehir'de de olduğu gibi bolge sutculuğunun kalitesini arttırmak icin danışmanlık hizmetleri, suni tohumlama yontemleri, ciftci eğitimleri gibi calışmalar yapacağız" diye bilgi verdi.