Firavunun kızının dadısı olan hazreti maşide muslumandır hazreti maşide bir gun firavunun kızının saclarını tararken tarağı yere duşer ve tarağı alırken"bismillahirrahmanirrahim" der bunu duyan kız "sen benim babamdan başka ilahmı iddia ediyorsun" der ve hazreti maşide allahu tealayı anlatır kız gidip babasına durumu anlatınca firavun hazreti maşide yi getirtir once imanından cayması icin bazı vaadlerde bulunur fakat hazreti maşide kabul etmez firavun kızar ve hazreti maşide nin kocasını ve cocuklarını getirtir kocasını kaynayan yağın icine atar hazreti maşide imanından caymaz diğer iki cocuğunuda ateşe atmakla tehtit eder fakat hazreti maşide imanından vazgecmez ortaya buyuk bir ateş yaktırıp herkesi etrafına toplar ve iki cocuğuda ateşe atar ve son olarak kundaktaki bebeğinin kafasını keserek kanını boğazına akıtacağını soyler ve hazreti maşide icinden"acaba dilimle tamam sana secde ettim desem kalbimle tastik etmesem olurmu"diye gecirirken bebeği dile gelir"annecim sakın vazgecme başını kaldır semaya bir bak melekler bize gulumsuyor bizi bekliyorlar"der hazreti maşide başını kaldırıp semaya baktığında meleklerin orada cennet kapılarını kendisine gulumseyerek actıklarını goruyor ve imanından vazgecmez bebeğide orada zalimce şehit edilir ve sıra hazreti maşideye gelir ve oda oracıkta şehit edilir bizler olsaydık ilk işkencede kabul ederdik rabbim esas imanla olmeyi nasip eylesin cumlemize inşALLAH surcu lisan ettim ise affola selam ve dua ile.