İstanbul'da calışan Erol Avşaroğlu, memleketi Malatya'nın Arapgir ilcesine yerleşerek solucan alıp gubre uretmeye başladı. 33 yaşındaki Avşaroğlu artık muşterilere sipariş yetiştirmekte zorlanır hale geldi.

2015 yılında kucuk bir tesis ile başladığı solucan gubresi uretimi icin İstanbul'dan Malatya'ya kesin donuş yaptıklarını belirten genc girişimci Erol Avşaroğlu, "2014 yılında amator olarak başladığımız işin bolgede gerekli olduğunu gorduk.Coğrafyadaki, coğrafi işaret almış urunlerin,organik bir şekilde buradaki materyalleri ile beslenip uretilmesi gerekiyordu.2015 yılında kucuk bir tesis ile uretime başladık daha sonralar işi buyutmeye karar verdik.

Bu noktada yerel yonetimin Arapgir Belediye Başkanı Haluk Comertoğlu'nun cok buyuk bir katkısı oldu.Surec ilerleyince İstanbul'da yaşıyorduk, İstanbul'u bırakıp Arapgir'e kırsala yerleştik ve burada da boyle bir tesis kurduk.Tesisimiz 2015 yılından bu yana faaliyet gosteriyor.Son bir senedir tamamen Avrupa standartlarında uretim yapıyoruz.Butun belgelerimiz, butun sistemimiz Avrupa standartlarında bakanlık onaylı.Şu an Arapgir dışına uretmeye başladık.

Cevre illere ve İstanbul'a kadar urun gondermeye başladık.Ciddi bir uretim yapıyoruz, geri donuşler gayet iyi, taleplere yetişmekte zorlanıyoruz.Bolgenin kendine ozgu kaliteli urunleri var reyhan olsun uzum olsun bunların da oldukca etkisini gorduk, bu da bir pekiştirme yaptı bolgede.Malatya'da,Erzincan'da,Adıyaman ve Elazığ'da olmayan bir standartta uretim yapıyoruz.Bu uretimi uzerine kata kata coğaltmaya calışıyoruz" dedi

Solucan gubresinin uretim aşamasına dair bilgiler de aktaran Avşaroğlu, "Tarımsal ve hayvansal atıkların doğada kaybolmasının yanı sıra bunları alıp getirerek burada bir işlemden gecirdikten sonra solucana veriyoruz.Solucanlar bunları yiyerek dışkı haline getiriyor.Dışkıyı alıyoruz belli bir işlemden sonra el değmeden hijyenik bir şekilde paketlemeye sunuyoruz.İyi standartlarda urun cıkıyor ve aynı zamanda da bolgede koku yapabilecek sorun olabilecek organik materyalleri de ekolojik bir dongu icerisinde doğaya ve ekonomiye kazandırıyoruz" diye konuştu.
AA