Musluman olan papaz - Fransiz muhtedi Musa BELFORT ile ihtida hikayesi...

- Nasil Musluman oldunuz?
Carsida Hiristiyanlik tebligi yaptigim bir tezgahim vardi. Bu tezgahi aciyor, uzerine Incil ve diger kitaplari diziyor, insanlara bir seyler anlatmaya calisiyordum.

- Hangi sehirde?
Saint Etienne. Bu isi her Cumartesi yapiyordum. Yaklasik bir sene kadar sonra yine bir Cumartesi tezgahin basinda dururken bir Musluman geldi. Beni dinledi ve sonra sunu soyledi: 'Sen bana dinini anlattin. Peki benim dinimi biliyor musun sen? Merak edip bir camiye gittin mi? Hic Kur'an'a goz attin mi? Eger sen baskasinin dinini bilmiyorsan nasil dogruyu teblig ettigine inanabilirsin ki? Dogruyu bulmak ancak mukayese ile olur. O zaman bu uyariyi cok fazla dikkate almamistim. Sonra dusunmeye basladim. Soyledikleri dogruydu. Muslumanligi ogrenmeliydim. Icimde, gidip Musluman ulkelerde misyonerlik faaliyeti yapmak istegi uyandi.

Papazdim, Kur'an'i okumaya basladiktan sonra butun goruslerim alt ust olmustu. Incil'deki Isa Aleyhisselam'la Pavlos'un ogrettigi Isa arasinda fark vardi. Bunu anladiktan sonra gun be gun daha cok Muslumanliga yaklastigimi, HristiyanIiktan uzaklastigimi hissettim.

Ve Bir Pazar Gunu
Bir Pazar gunu Kilise'de ayin sirasinda koroya ilahi soyletiyordum. Ilahi teslisle alakali idi. O esnada cok guclu bir sekilde Islam'a cagrildigimi hissettim. Eve dondugumde kalbimin 'Allah Allah' diye attigini hissediyordum. O hal icerisinde bir elime Kur'an-i bir elime de Incil'i aldim: 'Rabbim kitabin hangisi ise bana goster' diye Allah'a dua ettim. Misyoner olarak bir Musluman ulkeye gitmek uzere tum hazirliklarimi bitirmistim. Eger Musluman olursam buyuk bir bedel odeyecegimin farkina vardim. Her seyimi kaybedecektim. O anda hamdolsun Allah yardim etti. Kalbim Kur'an'a akti ve Musluman olmaya karar verdim. Ne olursa olsun o bede6 odemeye karar verdim.

Bir Musluman dernege gittim. Imama tum hikayemi anlattim. Cok sasirdi. Sonra abdest aldim,sehadet getirdim ve ismimi sectim. Dernekteki yirmiye yakin Musluman beni gozyaslari icerisinde tebrik ettiler. Bir kardes 'Allah birisini sevince onun kalbini Islam'a acar' dedi. Cok sevindim. Yeniden dunyaya gelmis gibi oldum.

Esimin Feverani
Eve dondugumde esime her seyi anlattim. Bana bagirmaya basladi. 'seytan evimize girdi' diyor, seytanin benim icime girdigini iddia ediyordu. Hemen telefonla papazi aradi ve ona 'Esim cildirdi, Musluman oldu' dedi. Papaz benimle konusmak istedi. Ona da ne olup bittigini anlattim. 'Bir problemin varsa benimle konusman gerekirdi; hemen konusmamiz lazim' dedi. Kararimin kesin oldugunu ve bilincli olarak Islam'i sectigimi soyledim. Daha sonraki gunler daha sert tepkilerle karsilastim. Iki yuzluluk yaptigimi, hatta delirdigimi ve psikiyatra gitmem gerektigini soylediler. Halbuki bunlar dogru degildi. Ben kotu bir niyetle ise baslamistim ama Allah niyetimi hayra tebdil etmisti. O merhametli olmasaydi bu nasil olurdu?
Benim icin bir problem yoktu ama esim artik birlikte yasayamayacagimizi ve bosanmak istedigini soyledi. 'Burasi Isa'nin evi, seytani istemiyorum" dedi.

- Tek cocugunuz mu vardi?
Evet. Esim tum esyalarimi kapi onune koydu. Yeni dogan bir bebek gibi kapi onunde kalakaldim.

- Esinizin Musluman olacagina dair bir umidiniz var miydi?
Esimin tepkisi cok sert oldu. Sabah namazini kilmamam icin benden erken kalkar ve banyoyu mesgul ederdi. Ona neden Musluman oldugumu anlatmaya calistim. Pavlos'tan bahsettim. Ihtida edisimin bir tefekkur sonucu oldugunu anlatmaya gayret ettim. Ama beni hic dikkate almadi. Uzulerek bosanmak zorunda kaldim. Allah'in benim icin tayin ettigi yolda yurumek benim icin daha onemliydi. O gunden beri Allah'a kulluk yapmaya ve Musluman kardeslerime hizmet etmeye gayret ediyorum. Takva ehli bir Musluman hanimla evliyim. Uc cocugumuz var...

Ne diyim, arayan Mevlasini da bulur.....

-