Gunun birinde zengin vede sohret bir adam bir ruya gorur. Bir parti vermistir, partide onu seven dostlari ve akrabalari kalabalik bir vaziyette ortaligi sen bir hale donusturur. Eglence butun hiziyla ve butun coskusuyla surmektedir. Dostlari cevresi akrabalari hep onun yaninda ve cevresindeler. Aniden kendisine bir ses gelir;
-Ecele gideceksin.
Kendisi ve butun partidekiler aniden kendilerini kizgin gunesin altinda kumsalda bulurlar. Genc adam denize dogru yurumek mecburiyetinde. Eceline dogru yurumeye baslar. Biraz yurudukten sonra arkasina bakar. Dostlarından ve akrabalarından kimse kalmamış. Onunla beraber yuruyen sadece ailesi kalmistir. Biraz daha yurumeye baslayinca kum dahada kızgınlaşmış, ayakları yakmaya başlar. Kızgın kuma baktığı zaman sadece 6 ayak izi gormeye başlar. 1 cift kendisinin,1 cift babasının ve bir ciftde annesinin.. Eceline dogru yurumeye devam ederken kızgın kum şiddetini artar ve bakarki kumdaki ayak izi 4'e dusmustur. Bir kendisi, birde annesi devam eder. Biraz daha ilerledikten sonra kuma doğru batmaya baslar. Bakarki kumdaki ayak izi 2 ye duşmuş.
O an aglayarak:
“Ey buyuk Allah'ım, ecelime giderken cevrem ailem beni terk etti. Daha sonrada ise babam terketti bu acıya dayanamadı. Senin rahmetinden alan Annem terketti!” diyerek ağlamaya başlar. Aniden haykırır; "Annecigim nerdesin neden beni biraktin." diye bağırır. Bu sırada altta bir ses;
"Evladim yerdeki ayak izleri benim ayak izlerimdir. Kum hem cok sıcak hemde batak. Senin aci cekmene dayanamadım, asağı bak evladım omuzlarımdasın." İşte; yuce Allah'ın canli dunyasına indirilen rahmetin en yucesi annelere verilmistir.
Unutmayın; Cennet Annelerin Ayakları Altindadır!!
-
13-09-2019, 02:33:45