yeşilay haftası hakkında piyes
yeşilay haftası piyes
yeşilay haftası piyesi
yeşilay haftası ile ilgili piyes
İki adam karşılıklı oturur. Birinin elinde sigara vardır.
I. ADAM: Valla, canım kardeşim. Yaşamak istiyorsan once benim soylediklerimi dinleyeceksin.
II. ADAM: Abi dinlerim. Sen ne soylersen yaparım. Kelimesi kelimesine senin soylediklerine uyarım.
I. ADAM: Sağ ol. Senin iyiliğin icin. O elindeki nedir o?
II. ADAM: Sigara.
I. ADAM: Ha! Once onu bırakacaksın. Yaşamak istiyorsan sigara icmek kesinlikle yasak.
II. ADAM: Bırakırım. Sigarayı bırakırım. (Elindeki sigarayı onundeki kulluğe sondurur.) Buyrun bırakıyorum.
I. ADAM: Cok guzel!
II. ADAM: Bak ne yapıyorum bak Allah aşkına sondurdum bitti. Bıraktım.
I. ADAM: Bundan sonra da icmeyeceksin.
II. ADAM: İcmiyorum. Bıraktım. (Derin derin nefes alır). Nefesim acıldı yahu! Valla cok iyi geldi sigarayı bırakmak. Zaten sigara onemli değildi.. Ben her zaman icmiyorum ki sigarayı. Daha cok icki iciyorum.
I. ADAM: Amaaaaaan ! İcki de mi iciyorsun?
II. ADAM: He yaa. İciyorum. Haftada bir iki defa bir buyuk goturuyorum.
I. ADAM: Vay vay vay vay vay ! Yani sen gidicisin.
II. ADAM: Nereye gidiyorum?
I. ADAM: Aramızdan ayrılıyorsun.
II. ADAM: Yok ben muhabbetinizden memnunum. İstersen beraber kafayı cekeriz.
I. ADAM: Hayır yani oyle değil! Terk-i diyar ediyorsun.
II. ADAM: Efendim?
I. ADAM: Yani dunya değiştiriyorsun, dunya! Alem-i berzahtan alem-i ervaha goc.
II. ADAM : Hı?
I. ADAM: Yolculuk, yolculuk.
II. ADAM: Neyle gidiyoruz?
I. ADAM: Dort kolluyla.
II. ADAM: Nasıl bir şey?
I. ADAM: Boyle ince, uzun, ahşap, yeşil ortusu var. Uzerinde ayet-i kerime yazıyor. Eski yazı.
II. ADAM: Haaaa! Suudi Arabistan Hava Yolları.
1
I. ADAM: (Guler.) Gibi de. Bu benim dediğim karada gidiyor.
II. ADAM: Heee! Bu karayolları yani.
I. ADAM: Oyle de denebilir. Onunde de boyle siyah cubbe giymiş, beyaz sarıklı bir bey gidiyor. Nur yuzlu boyle. Huşu icersinde son vazifesini yerine getiriyor.
II. ADAM: Pilot.
I. ADAM: Eh! Bir bakıma o da onun pilotu. Geniş bir alana geliyorsunuz.
II. ADAM: Hava alanı.
I. ADAM: Cukura iniliyor. Cukura yumuşak iniş yapıyorsun. Kıbleye doğru yatıyorsun, uzerini ortuyorlar. Herkes gidiyor. Bir tek o senin pilot kalıyor. O seni telkin ediyor. Sesi alınca da duasını yapıyor, gidiyor. Bu birinci kısım. İkinci kısmın başında bir kız cocuğu bakkala gidiyor. Bakkaldan şeker alıyor, yağ alıyor, irmik alıyor, fıstık alıyor. Eve gidiyor. Evde bakır tencerede yağ kızıyor. Fıstıklar pembeleşene kadar pişiriliyor. Bu arada şerbetimizi yapıyoruz. İrmiği salıyoruz. Haydaaaaaaaa! (Karıştırır gibi yapar.)
II. ADAM: Abi yoksa sen benim oleceğimi mi ima etmeye calışıyorsun?
I. ADAM: Nasıl anladın yaa, vallahi tebrik ederim. (Elini sıkar.) Yani şu kadarcık ima ettim. Havada kapıyorsun be! Helal olsun.
II. ADAM: Sigarayı bırakmak iyi geldi ya! Zihnim acıldı zihnim.
I. ADAM: Yaaa! Anladın.
II. ADAM : İcki kotu oldu ama.
I. ADAM: Niye ki?
II. ADAM : Eğlencelerde bir iki duble cok iyi gidiyordu be abi.
I. ADAM: Artık icilmeyecek. Yaşamak istiyorsan icki, sigara, gece hayatı kesinlikle yasak.
II. ADAM: İcmeeeem. Evden dışarı cıkmam. Otururum evimde rahat rahat!
I. ADAM: Ohhhhh!
II. ADAM: Yakarım mangalımı cız bız iki parca et.
I. ADAM: Eyvah eyvah eyvah eyvah ızgara et?
II. ADAM: E Izgara et.
I. ADAM: Naaaptın sen yaaa. En iyisi intihar et.
II. ADAM: Niye, intihar et ızgara etten daha mı lezzetlidir?
I. ADAM: Hayır oyle değil. Et diye bir şey yok.
II. ADAM: Var canım, bizim kasapta ağzına kadar dolu.
I. ADAM: Oyle var da yani senin icin yok.
2
II. ADAM: Heee gecen ayki parayı vermedik diye vermiyor hain kasap.
I. ADAM: Oyle demiyorum. Sen eti unut.
II. ADAM: Efendim?
I. ADAM: Bu bir yooook.
II. ADAM: Nasıl yok?
I. ADAM: Et yok. Oyle farz et.
II. ADAM: Heeee masuscuktan yani.
I. ADAM: Et yokmuş gibi davran. Sen et obur olarak yaratılmamışsın. Sen ot obursun ot obur.
II. ADAM: Neyim?
I. ADAM: Ot obur. Sen yeşile yayıl.
II. ADAM: Yayıl derken… Ben biraz gec anlıyorum ama sen bana inek mi demek istiyorsun?
I. ADAM: Estağfurullah kardeşim. Ben sana otla demiyorum ki. Topla diyorum. Mevsimine gore ıspanak, pırasa, semizotu lahana.
II. ADAM: Bundan sonra iyisi mi sucuk, salam, sosis yerim.
I. ADAM: Yiyemezsin. Sen adamı deli edersin. Sende mantık da yok be kardeşim. Sen hem yaşamak istiyorsun. Hem neler yemek istiyorsun. Bunları yiyemezsin.
II. ADAM: Bunları yiyemiyorum ki abi zaten. Bizim hanımdan fırsat kalıyor mu? Geliyor onumde ne doluysa hepsini hupletiyor. Kendi goturuyor, yiyor. Biz kalıyoruz işte .
I. ADAM: Yenge obur mu?
II. ADAM: Yok hamile.
I. ADAM: Ha! Tamam, o zaman. Benim soylediklerime aynen uyacaksın. Bu soylediklerimin hepsi yasak. Ben sana yaşaman icin yapman gereken şeyleri soyluyorum.
II. ADAM: Hayır efendim yapmamam gereken şeyleri soyluyorsun. İcki, sigara, gece hayatı, sucuk, salam, sosis.
I. ADAM: İşte butun bunlar yasak.
II. ADAM: Yaşamanın ne anlamı kaldı o zaman? Yeme, icme, eğlenme. Sen ne bicim doktorsun be?
I. ADAM: Ben doktor değilim ki.
II. ADAM: Nesin sen?
I. ADAM: Ben mahallenin yeni muhtarıyım kardeş.
II. ADAM: Hay Allah iyiliğini versin. Ben de sabahtan beri doktor diye hepsini bir bir gozden geciriyorum.( Biraz duşunur) Ama duşundum de soylediklerin cok doğru. Bundan sonra sigara, icki ve zararlı ne varsa hepsinden kurtulacağım. Artık sağlıklı gunler beni bekliyor. Umarım siz de bu gunun anısına bu guzel kararları alır, yarınlarınıza sağlıkla ve umutla bakarsınız.
yeşilay haftası ile ilgili piyes
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- yeşilay haftası ile ilgili piyes
-
13-09-2019, 02:22:08