Peygamber Efendimiz Cebrail (a.s) a sordu:
Ey cebrail hic 7 kat semadan yeryuzune korku ve dehşet icinde hızlıca indin mi?
Cebrail : evet Ya Muhammed 3 kez dediğin şekilde indiğim oldu.
bunun uzerine Peygamberimiz sordu : nasıl oldu anlat
1. si dedi Cebrail ,Hz.İbrahim ateşe atılırken ALLAH (c.c) bana dediki : Sor bakalım İbrahim'in bizden bi dileği varmıdır
O sırada ibrahim ateşe atılmış şekilde havada ilerliyor(o zaman mancılık yontemiyle ateşe atmışlardı İbrahim Peygamberi)
Cebrail : hemen suratle indim yeryuzune ve İbrahim e sordum ; Varmıdır Rabbinden istediğin birşey
İbrahim peygamber cevapladı: Cekil cekil...Rabbim den geldiyse Başım ustune.
Bunun uzerine Yaradan emretti.Ateşe serin ol Yere yumuşak ol dedi.

Peygamber efendimiz ya 2. si diye sordu Cebrail'e
Cebrail (a.s) : yine İbrahim oğlu ismaili kurban edeceğinde bıcagın keskin yerini değil sırt tarafını ismailin boğazına surtuyordu kesmek icin.
tam farkına vardı ve bıcağı ters cevirip ismailin boğazına değdireceği sıra Rabbim emretti.
Yetiş cebrail al şu iki kocu İbrahim bunları kurban etsin dedi.işte o sırada cok korktum yetişemeyeceğim diye ama şukurler olsun yetiştim dedi.

Peygamberimiz sordu :ya 3. su Cebrail onuda anlat

Cebrail (a.s) : Ya RasulALLAH onu ne sen sor ne ben soyleyeyim. Rabbime en yakın olduğum yerdeydim.kendi mekanımda ve 7 kat semanın en tepesi denebilir.Sen uhud savaşındaydın ve....

devam etmesini soyler Peygamberimiz :
Cebrail : Savaş sırasında darbe aldın.darbe alınca miğferinin demiri yanağına battı.Ashab geldi yanına ve sana olan terbiyesinden dirki o demiri eliyle değil ağzıyla yanağından hafifce cekti cıkardı. İşte tam o sırada yanağından suzulen bir damla kan yere duştu duşecek...

Alemlerin Rabbi şoyle dedi: Yetiş Ey Cebrail.Eğer Resulumun Kanı yere duşerse andolsunki Yerde ve gokte birtek canlı bırakmam

Cebrail: işte o anda tum gucumle yeryuzune Uhud'a yoneldim.O kadar hızla indim ki .... Yanağından suzulen kan tam yere damlamak uzereyken yetiştim ve Kanadımın uzerine duşurdum...Hamd olsun Rabbime..

Alıntıdır