3 Ateist Hz.Mevlanaya gitmişler.ona:
-Eğer musaitsen sana 3 sual soracağız?
Hz.Mevlana:
-Ben musait değilim şems e gidin demiş
Ateistler şemse gitmişler.şems de o sıra bir KERPİC ile oyalanmaktadır
Ateistler:
-Musaitsen sana 3 suan soracağız
Şems:
-Musaidim.birinci soruyu sor
Ateistler aralarında bir sozcu secmişler.
Ateist:
-Allah var diyorsunuz.ama allahı goremiyoruz.Allahı gosterin de biz de inanalım.biz gormediğimiz seye inanmayız
Şems:
-Diğer suali sor
Ateist:
-Diyorsunuz"seytan atesten yaratıldı ama daha sonra da diyorsunuz şeytan ateşle cezalandırılacak".bu sacma değil mi ateş ateşe azap eder mi?
Şems:
-Son soruya gec
-Ne diye insanlara hep baskı kurarsınız, nedir bu şeriat,bırakın insanlar ne yapmak istiyorsalar onu yapsınlar o zaman insanlar daha mutlu olur butun bu sorularımıza cevap ver ki Allaha iman edelim veremezsen..
Ateist daha cumlesini bitirmeden şems yerdeki kerpici alıp ateisttin kafasına atmış.ateisttin kafasına hicbirşey olmamış.sadece acı ile inliyormuş.dışardan darbe yediği belli olmuyor neyse ateist kadıya gidip davacı olmuş.kadı şemsten hesap sormak icin onu huzuruna getirtmiş.
Kadı:
-Soyle bakalım.niye bu adamın başına kerpic attın.adam şimdi senden hakkını istiyor..adam ateist diye niye ona kotu davranıyorsun.bizim dinimizde hoşgoru var.cabuk hesap ver!
Şems:
-Ben hicbir sekilde bu adama şiddet kullanmadım.bana 3 soru sordu.ben de bu adamın dilden anlamayacağını anladım.onun yaşayarak oğrenmesini istediğimden 3 sorunun 3 une de tek cevap verdim.
-Nasıl yani?
-Bu adam bana dedi ki"allahı bana goster inanayım."ben bu adamın yalan soylediğine inanıyorum.bu adamın başı falan ağrımıyor.başının ağrısını gostersin de inanayım.
Ateist:
-Ama acıyor ben hissediyorum.
-Ben de allahın varlığını hissediyorum.
Ateist caresizce susmuş.soyleyecek bir laf bulamamış.
Şems:
-Daha sonra bana dedi"seytan ateşten yaratıldı ateş ateşe azap eder mi hic" ben de bu adama cevap olarak kerpic attım.kerpic de topraktan insan da topraktan nasıl kerpic insana acı veriyorsa ateş de seytana oyle acı verecek.
Ateist:
-Ama ama şeyyy..
Şems devam etmiş:
-Daha sonra bana "bırakın insanlar ne yapmak istiyorsa yapsınlar ne diye onları engelliyorsunuz"dedi.ben de o an bu adama cok sinirlendim ve kafasına kerpic atmak istedim.soyleyin bana"her insan yapmak istediğini yaparsa dunyada duzen kalır mı"

3 ateisttin de o anda kalplerinde birşeyler acılmaya başlamış ve Allaha iman etmişler..kadı şemsi cezalandıracaktı ama eski ateistler yeni muminler davalarından vazgecmiş...

Kaynak