Vaktiyle ahmed adında bir genc varmış.Bu genc gecimini sepet satarak karşılar ve geriye kalan vaktini ibadetle gecirirmiş.Yine gunlerden bir gun bu genc sokaklarda sepet sepet diye bağırırken sesi sultanın kızına gider,sultanın kızı ise merak eder acaba nasıl sepetleri var diye hemen balkona fırlar aşağıya bakınca genci gorur.Gencin oyle bir siması varki sanki islamiyetin nuru guzelliği yuzune gecmiş.KIz genci gorunce adeta aşık olur ve sepetciyi yukarı cağırır genc ise sevinerek yukarı cıkar sepet satacam diye..kız gencten bir sepet alır ve iceri gir de parasını vereyim der genc iceri girince kız kapıyı kapatır ve gence ahlaksız teklifde bulunur genc kabul etmeyince gence bak der babam sultandır bir seslenirsem buraya askerleri dolar seni hemen oldururler.genc ise lutfen beni bırakın ben Allahtan korkarım desede nafile kız dinlemez.Sepetci kızın bu kararından vazgecmiyeceğini anlar ve bana biraz musade et de bir abdest bozayım sonra senin istediğini yaparım der.Genc abdesthaneye gider ve yaptığı buyuk abdestini ustune surmeye başlar o vaziyette kızın karşısına cıkar.Kız sepetciyi o pisliğe bulanmış halde gorunce defol cık evimden sen delisin pissin der sepetci ahmet ise kapıdan cıkar cıkmaz hızla oradan uzaklaşır hatta kız belki yeniden cağırır diye balkondan atlar Allahu Teala da hemen iki melek gonderir bu kulumu tutun yere duşmesin diye buyurur ve Allah o kulun ustundeki pisliği misk kokusu olarak onun vucuduna işleyin diye meleklere emir buyurur.o genc bir yerden gectiği zaman yuz metre oteden bile misk kokusu duyulurmuş.bu yuzden tarihe AHMED-İ MİSK diye gecmiş.Rabbim haya ve edebin azaldığı bu son donemde boyle gencleri coğaltsın inşallah. hamd alemlerin rabbi olan allaha mahsustur.