Japon cocuğun tek hayali cok unlu bir karateci olmaktı. Fakat ailesi buna izin vermezdi. Bir gun talihsiz bir kaza sonucu cocuk sol kolunu kaybetti.

Ailesi cocuğun moralinin cok kotu olduğunu gorunce ona bir karate hocası tuttu. Hoca ilk dersinde cocuğa karsısındakini sağ koluyla tutup ustunden savurmayı gosterdi. Hatta ikinci, ucuncu ve sonraki butun derslerde hep aynı hareketi yapıyorlardı.

Cocuk bir gun hocasına "hocam ben cok sıkıldım, artık başka hareketlere gecsek" dedi. Hoca ise bunu kabul etmeyerek dunyada bu işi en hızlı yapan kişi olmadıkca bitirmeyeceğini soyledi. Cocuk o kadar hızlanmıştı ki, hocasını bile goz acıp kapayıncaya kadar yerden yere vuruyordu. Bir gun hoca elinde bir kağıtla geldi kağıtta cocuğun gencler karate şampiyonasına katılabileceği yazıyordu.

Cocuk cok şaşırdı. Ertesi gun salonda ilk rakibinin karşısına cıkacakken heyecanla hocasına sordu, "hocam bu iş nasıl olur? Ben sadece tek hareket biliyorum kesin kaybederim" Hocası ise "sen sadece hareketi yap" cevabını verdi.

Cocuk ringe cıktı ve hareketiyle rakibini eledi. Hatta tek hareketle finale kadar cıktı. Finalde karşısında kendisinin iki katı birisi vardı. Once cok korktu ama gene bildiği hareketi yaparak son rakibini de yendi ve şampiyon oldu.

Sevincle hocasının yanına koştu ve sordu "hocam nasıl olur anlamıyorum, sadece bir hareket biliyorum, tek kolluyum ve şampiyon oldum" Hocası cocuğa baktı ve dedi ki, "senin yaptığın hareket karatedeki en zor hareketlerden biridir.

Ve bir tek savunması vardır o da, rakibin sol kolunu tutmak".