Hazreti Aişe validemiz anlatıyor:
Bir gun Resûlullah'ın vefatlarından once, yanlarında oturmakta idik. Hazreti FÂtıma cıkageldi. Cok dikkat ettim. Onun her hareketi, babasının aynıydı. Yemesi, icmesi, oturup kalkması hep Resûlullah'a benzerdi.
Zatı Saadetleri:
— Hoş geldin kızım, gel otur! buyurarak sağ tarafına oturttu. Sonra Resûlullah, FÂtıma'nın kulağına eğilerek bir şeyler soyledi. FÂtıma, ağlamaya başlamıştı. Biraz sonra tekrar bir şey soyleyince, bu sefer de FÂtıma gulmeye başladı. Ben hayrette kalmıştım.
Meseleyi FÂtıma'dan sordum:
— Ağlamakla, gulumsemek... ikisi bir anda nasıl oldu bu? Bunların ikisi bir anda olamazlar. Sebebini bana soyler misiniz? dedim. Hz. FÂtıma, bana:
— Bu babama ait bir sırdır. Benim de babamın sırrını başkasına acmağa hakkım yoktur, diye cevap verdi.
Fakat aradan zaman geci** Resûlullah vefat ettikten sonra tekrar sordum. FÂtıma (r.a.) cevap verdi:
— Babam artık vefat etmiştir. Bunun icin de meseleyi anlatmamda artık beis yoktur, dedi ve Resûlullah'ın şoyle buyurduğunu anlattı:
Kızım, Cebrail aleyhisselÂm her sene bir kere Kur'Ân-ı Kerîm'i hatmederdi, bu sene iki kere hatmetti. Ben de bundan anladım ki, benim fani Âlemden gocme zamanım yaklaşmıştır, buyurunca ben ağlamağa başladım. Benim ağladığımı goren babam, bu sefer yine kulağıma gizlice:
— «Kızım, ehli beytimden bana ilk kavuşacak sensin» buyurunca gulmeğe başladım. Sonra da bana:
— «Butun dunya hatunlarının hanımefendisi sen olacaksın» buyurdu, işte beni sevindiren, babama ilk once benim kavuşacağım haberi idi.»
Hakikaten Peygamber Efendimizden sonra irtihal'dan beka eyleyen ilk ehli beyt Hazreti FÂtıma validemiz olmuştur.
Hazreti Peygamberimiz vefat etmişti. Esha** defin işini tamamladıktan sonra Hazreti FÂtıma validemizi, teselli etmek gayesiyle ziyaretine gelmişlerdi. Eshabın icerisinde Enes (radıyallahu anh) de vardı.
Hazreti FÂtıma, Hazreti Enes'e:
— Siz Resûlullah'ı definden mi geliyorsunuz? diye sordu. Onlar:
— Evet! dediler.
Hazreti FÂtıma kendisini ziyarete gelen eshaba:
— Sizin kalbiniz Resûlullah'ı toprağın altına koyup gommeye nasıl musaade etti, dedi.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- AĞlayarak GUlen Hz. Fatıma Anamiz...
-
13-09-2019, 02:06:33