Tasavvuf tarihinin onemli simalarından Zunnun Mısri (IX. y.yıl) kendisine bir yıl murid olup hizmet ettikten sonra İsm-i Azam'ı (Allah'ın butun vasıflarını ifade eden en yuce adı) oğrenmek isteyen Yusuf bin Huseyin'in arzusunu yerine getirmedi. Bu isteğe gulup gecti. < <
< <
Aradan tam altı ay daha gecti. Yusuf bin Huseyin sabırla hizmete devam etti. Bir fırsatını bulup isteğini yine tekrarladı. Zunnun Mısri bu defa Yusuf bin Huseyin'e ağzı bir bezle bağlanmış bir testi vererek, ; < <
<
<
"Bunun icindeki hediyeyi falan yerdeki filan zata gotur" dedi. Dikkatle goturmesini, icindekine bir zarar gelmemesini de ayrıca hatırlattı. <
Yusuf, hediyeyi aldı ve yola koyuldu. Yolda kendi kendine soyleniyordu: "Bir bucuk yıldır hizmetindeyim, benim bir dileğimi yerine getirmeyen şeyhim, hizmetinde bulunduğum bir bucuk yıldır bir defa ziyaretine bile gelmemiş olan bir dostunu hediye ile taltif ediyor..."
Yolculuğu sırasında bir yerde dinlenirken, icini, ozenle goturulmesi istenen bu hediye nedir diye şiddetli bir merak sardı. Merakına mağlup olarak testinin ağzındaki bezi cozdu ve actı. Acmasıyla birlikte bir fare fırt diye atladı ve calılıkların, arasında kayboldu. Yusuf bin Huseyin cok uzuldu, pişman oldu. Emanete hiyanet etmişti. Artık goturulecek hediye kalmadığına gore yoluna devam etmesi gereksizdi. Caresiz uzuntulu ve mahcup bir halde geri dondu.
Olacağı kalbine malum olan Zunnun Mısri :
- "Sıradan bir hediyenin bile guvenilemeyeceği bir kimseye İsm-i Azam nasıl emanet edilir?" diyerek her isteyene her şeyin emanet edilemeyeceğini anlatmak istedi.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaþam & Danýþman
- Eðitim Öðretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Guvene LÂyık Olmak ..
-
13-09-2019, 02:04:30