Gediz havzanının değerli tarım urunlerinden cekirdeksiz kuru uzum alımları başladı. Ureticinin tercihleri arasında ilk sırada bulunan Orka Tarım Uzum İşletmesi, gunde 500 ton urun alıyor. Turgutlu Belediye Başkanı ve Orka Yonetim Kurulu Başkanı Serhat Orhan, fabrikasında uzum alımlarını bizzat denetleyip ureticilerle goruştuğunu belirterek, "Yoremizdeki ureticimizin sorunlarını da yakından takip ediyorum. Bu yıl rekolte yuksek olacak" dedi.

KAPASİTE ARTIŞI
Bu yıl cekirdeksiz kuru uzum rekoltesinin gecen yıla gore artarak 285 bin ton civarında olacağını tahmin ettiğini belirten Orhan, ureticilerin urununu en iyi şekilde değerlendirmesi icin bolgedeki butun işletmelerin el birliği ile gayret etmesi gerektiğini soyledi. Başkan Serhat Orhan, ureticinin kesinlikle paniğe kapılmamasını, Turk uzumunun iyi bir calışmayla 250 bin tonunun ihrac edileceğine inandığını belirtti. Orka Tarım Uzum İşletmesi'nin her gun ureticilerden 500 ton civarında uzum aldığını belirten Serhat Orhan, gunluk uretim kapasitelerinin de 200 ton olduğunu dile getirdi. Butun uzum işletmelerinin yeni bir ihracat seferberliğine girmesi gerektiğini soyleyen Orhan, "Yeni pazarlara, yeni ve değişik paketleme sistemlerine girmemiz gerekiyor. 2012 yılında 250 bin ton cekirdeksiz kuru uzum ihrac edilmeli. Orka Uzum İşletmesi olarak 2012 uzum sezonunda 50 bin ton uzum satışı gercekleştirmeyi hedefliyoruz. Yeni sezonun hem ureticimize hem tuccarımıza hem de ihracatcımıza bol kazanc ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu. Orka Tarım, İstanbul Sanayi Odası tarafından acıklanan ikinci en buyuk 500 firma arasında 457inci sırada, Manisa ilinde ise 1'inci sırada bulunuyor.

Kaynak