apartmandan cıkar cıkmaz soğuk hava yuzune carptı.Ama onu zihni hala az once okudukları bir cumlede takılı kalmıştı.'ALLAH(c.c)insanların duasını işitir ve onlara cevap verir ve onlarla konuşur'
dalgın bir halde arabasına bir halde arabasına bindi.Anahtarı kontağa sokmadan once soğuğa aldırmadan bir kac dakika daha bu konuyu duşundu.
nasıl?bu soru ruhunun derinliklerinden gelip zihnini bir bulut gibi kaplıyordu.Nasıl? onun herşeyi duyduğundan zerre kadar şuphesi yoktu ama yinede dualara nasıl karşılık verdiğini zihni kavrayamıyordu.sonunda cevabı bulmayı zamana bırakmayı duşunuyordu ki birden icinden bir ses 'BUGUN NEDEN BİR DUA VESİLESİ YAPMIYORSUN 'dedi. sahi ya onun elinden dua etmekten başka ne olabilirdi ki?yuksek sesle rabbine seslendi.'ALLAH'IM senin her kulunun kalbinden gecen arzulardan haberdar olduğunu biliyorum lutfen duaları nasıl duyduğunu ve onlara nasıl cevap verdiğini bana oğret arabayı calıştırdı ve ruhen rahatlamış bir şekilde eve gitmek uzere yola koyuldu. ana caddede ilerlerken birden garip bir duygu doğdu kalbine bu duygu bir kutu sut almasını soyluyordu. once bu sese kulak asmadı ve arabasını surmeye devam etti.ama aynı duygu bu defa daha daha guclu bir şekilde tum benliğini sardı.bunun rabbinden kendisine gonderilen bir işaret olduğunu duşunerek 'pekala rabbim sut alacağım'dedi bu zor bir sınav gibi gorunmuyordu zaten arabadan inip bir kutu sut alacaktı hepsi o kadar oylede yaptı yeniden yola koyuldu.ana caddeden arabasını surmeye devam ederken bir ara sokağın ağzından geciyoru ki icindeki ses bu defa ona 'o sokağa sap diye emretti'once sokağı gecti ama icindeki ses kuvvetlenince peki deyip o sokağa girdi. sokaklar ilerledikce binaların gorunumleri azalıyor 2 katlı evlerin yerini tek katlı derme catma barakalar alıyordu.bir kac ev gectikten sonra ses ona durmasını soyledi. arabayı bir kenara cekti ve duşunmeye başladı burası tam anlamıyla bir gecekondu mahallesiydi. hic bir evden ışık yanmıyordu erkenden işe gidecek olan insanlar yatmışlardı bile bunları duşunurken yureğindeki ses bu defa ona şu emri verdi.'git ve o sutu sokağın karşısındaki yeşil evde yaşayan insanlara ver' genc adam eve baktığında onun da penceresinde ışık olmadığını gordu.bu anlamsız bir şey duşundu kendi kendisine bu evdeki insanlar uyuyorlar ve ben onalrı uyandırğım takdirde aptal durumuna duşeceğim ama o ses'git ve o sutu ver'dedi ona tereddut etti uzun zaman sonra ettiği duayı hatırladı ve bunun bir işaret olduğunu duşundu.bana isterse aptal gozuyle baksınlar bu rabbimden gelen bir emirse ben de ona uyacağım dedi kararlılıkla sokağın karşısındaki eve gitti ve zili caldı icerden konuşmalar gurultuler geldi kimsin?ne istiyorsun? dedi bir erkek sesi.aksanı farklıydı ama soyledikleri anlaşıyordu.adam hemen kacıp uzaklaşmak istedi ordan bir an fakat o bunu gercekleştirmeden kapı calındı.fakir gorunumlu bir adam actı kapıyı ve adam actı yuzunden anlaşılıyordu.yuzunden huzun okunuyordu ve kapısında bir yabancıyı gormekyten hic de hoşnut gorunmuyordu.buyrun deiyen ev sahibine sutu uzattı adam 'bunu size getirdim'adam sutu aldığı gibi iceri koştu daha sonra koridorun oteki ucundaki odadan cıkan bir kadın sutu alarak mutfağa gitti hızla kucağında ise bir bebek vardı ağlayan bir bebek adamın gozlerinden sicim gibi yaşlar dokuluyordu.yarı ağlayarak yarı konuşarak şunları soyledi 'şehre geleli iki ay oldu hala iş bulamdım dostun ahbabın yardımıyla bu gune kadar geldik ama bugun bebeğimize sit alacak paramız yoktu surekli dua ediyordum ALLAH(C.C)bize sut gondermesi icin mutfaktan kadını sesi geldi bu defa onun soylediklerini anlayamıyordu cunku farklı bir dille konuşuyordu genc adam tercume etti:'ondan bize bir meleğiyle sut gondermesini istiyordum sen bir melekmisin yoksa?'genc adam cuzdanındaki butun parayı cıkarıp zorla adamın eline tutuşturdu.ve adama bundan sonra hep dua edeceğini bir iş bulması icin yardım edeceğini soyledi. kelimeler boğazına duğumlenince dondu ve arabasına bindi.bu defa yaşlar onun gozlerinden dokuluyordu.artık ALLAH(C.C)kullarını nasıl duyduğunu onlara nasıl cevap verdiğini daha iyi anlamıştı.......
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- ALLAH(c.c)insanların duasını işitir ve onlara cevap verir onlarla konuşur.
-
13-09-2019, 01:53:29