Hz. OMER'E NEDEN FARUK DENDİ
Bir yahudi ile bir munafık bir meselede anlaşamadılar. Yahudi meseleyi halletmek icin Resûlullah'a gidelim diyor munafık ise yahudilerin başı Ka'b b. Eşref'e gidelim , diyordu.
Peygamber Efendimizin huzuruna gelip meselelerini anlattılar. Peygamberimiz yahudiye hak verdi. Huzur-u Saadetten cıktıktan sonra munafık bu sefer:
-Ben Muhammed'in hukmune itimat etmiyorum. Bir de Omer'in yanına gidelim, dedi.
Yahudi de bunu kabul edip Hazreti Omer'in yanına vardılar. Yahudi meseleyi anlatıp, Muhammed (s.a.v.) 'in yanına gittiklerini fakat oburunun onun hukmunu kabul etmediğini soyleyince Hazreti Omer munafığa:
-Arkadaşın doğrumu soyluyor? diye sordu.
O da doğru soylediğini ve evvela Resûlullah'ın huzuruna cıktıklarını soyleyince Hazreti Omer:
-Tamam siz bir dakika bekleyin, ben şimdi gelir hukmumu bildiririm deyip iceri girdi.
Biraz sonra iceriden kılıcla cıktı ve kapıda bekleyen munafığın kellesini bir vuruşta yere yuvarladı:
-Allah ve Resûlunun hukmune razı olmayana ben boyle hukum veririm, nuyurdu.
O anda Cebrail Aleyhisselam gelip durumu haber verdi ve Hz. Omer'in (r.a.) hakkı bÂtıldan ayırdığını bildirdi. Hazreti Omer (r.a.) Meclis-i Saadete gelmeden Peygamber Efendimiz ona "Faruk" adını verdiğini bildirdi.
*
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Hz. OMER'E NEDEN FARUK DENDİ
-
13-09-2019, 01:53:25