genc mucahidlerimizden biri cihada gitmek uzereyken annesiyle vedalasıp helallık dilemek istedi AnneSi: evladım eger senın olume gittiğini bilsem kesınlıkle senin gitmene izin vermicektım ama kuranda gecen bakara suresındeki ''ALLAH YOLUNDA ŞEHİD OLANLARA OLU DEMEYİN ONLAR DİRİDİRLER LAKİN SİZ SEZMESSINIZ'' ayeti hatırıma geldiği vakit senin memnuyetle gitmene izi veriyorum dedi.yolun acık olsun oğlum dedi ve son bişi daha solicem dedi evladım sozlun; sozlun ne olcak onun haberi yok ki senın gideceginden genc: hic birşey demeden goğsunu acıp henuz kurumamış kıpkırmızı bir gul cıkardı ve annesine uzattı al anne: bunu ona ilet yeter dedi ve ben sağ kaldıkca bu kırmızı gulde solmayacak dedi nasıl olur evladım dedi annesi olurmu hic ole bişi en fazla suda kalsa bile en fazla bi ay dayanır. genc gene soze başladı ANNE: SEN BAKARA SURESİNDEKİ AYETİ NE CABUK UNUTTUN ŞEHİDLER OLMEZ DİYE DEMEK O GULDE SOLMAYACAK DEDİ annesi baŞındaki yaşlılık yazmasıyla goz yasını sildi oğlum git git evladım git RABBİM SENIN İCİNDEKİ CEVHERİ EKSİK ETMESİN İNŞ RABBİM senınle ve arkadaşlarınla olsun inşş yolun acık olsun dedi. daha sonra annesi o gulu genc mucahidin sozlusune verdi ve o genc in sozlusu olunceye kadar evlenmedi ona sozlu kaldı neden mi cunku gul SOLMADİKİ......