Bilmiyorum bende yazılardan gormuştum belki doğrumudur diye size buyurayım.bir insan mescitte hep namaz kılar dua edermiş. şeytan bunu gormuş ve insan kılığına girip bu adamı yoldan cıkarmak istemiş.şeytan girmiş mescite durmadan ibadet etmiş durmadan yorulmadan adamda bunu gormuş ve icinden hayret bu adam benden daha cok ibadet ediyor demiş ve şeytana buyurmuş:
Esselamun aleykum kardeşim sen nasıl boyle ibadet edersin mubarek benden daha cok ibadet ediyorsun bunun sırrını bana soylermisin? demiş.Şeytan:
tabii soylememmi kardeşim ben gecenlerde bi gunah işledim ve tovbe ettim şimdi gunahlarım silinsin diye ibadet ediyorum eğer sende benim gibi ibadet etmek istiyosan zina yap demiş:Bilgisiz adam:
tabii ya ben neden duşunmedim bunu peki nasıl yaparım onca sevabım silinecek.Şeytan:
Elbet silinecek benim gibi ibadet etmek istiyosan zina yap bara git.
Bilgisiz adam bara gider ve icki icer icer icer icer ve sonunda bayağı sarhoş olur
Şeytan yanına hatun cağırır ve şoyle der:
Bak hatun bu arkadaş seni cok sevmiş senle yatmak ister der.
Hatun onu alır ve odaya goturur (gerisini siz duşunun..) sabah olur adamın yanında hic tanımadığı biri vardır ve adam bu kim yahuu diye seslenir gider şeytana soyler gunah işledimmi ? diye sorar. şeytan:
aa ben unuttum bu kadın ya senin namusunu kirletirse adın orda burda dolaşırsa dillere duşersen bence hemen kadını oldurmen lazım! der.
adamda tekrar kanar ve kadını oldurur tabiki bu idama yol acar.
adam idam sehpasında durup şeytana bakar ve şoyle der:kardeşim lutfen beni kurtar!! der. şeytanda:
seni bir şartla kurtarırım ama onu yapıcaksın! der.bilgisiz adam:
tamam ne istersen yapıcam yeterki kurtar! der.şeytan:
ALLAH'a inanmıyorum de! der ve adam o lafı tekrarlar.gerisi ALLAH Kerim kıt gider :P yani icinizden bir ses size boyle cumleler soylerse bilin ki o şeytandır
-
13-09-2019, 01:50:40